Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Malkin rozhodol hetrikom o postupe Pittsburghu, Los Angeles vyrovnali

Jeden z favoritov na zisk Stanleyho pohára hokejisti Pittsburghu vyhrali v Columbuse 4:3, celú sériu 4:2 a postúpili do ďalšieho kola. V ňom sa stretnú s lepším z dvojice NY Rangers, Philadelphia.

29.04.2014 06:49 , aktualizované: 09:48
Pittsburgh Penguins,  Sidney Crosby, Jevgenij... Foto: ,
Hrdina šiesteho zápasu Jevgenij Malkin (uprostred) sa teší z jedného zo svojich troch gólov v rozhodujúcom stretnutí 1. kola play off zámorskej NHL proti Columbusu. Vľavo Sidney Crosby a vpravo Matt Niskanen.
debata

Penguins viedli po dvoch tretinách, najmä zásluhou hetriku Jevgenija Malkina, už 4:0, no nakoniec sa o víťazstvo a definitívu postupu obávali až do posledných sekúnd. Domáci totiž v tretej tretine troma gólmi v priebehu necelých piatich minút znížili na rozdiel jediného gólu. V závere však neuspeli ani v hre bez brankára.

„V tejto sérii sa zrodila nová rivalita medzi Jackets a Penguins. Súper dal do toho všetko a poriadne nás potrápil. Odohral vynikajúcu sériu,“ pochválil hráčov Columbusu tréner Pittsburghu Dan Bylsma.

„Keď sa vám nedarí skórovať, potrebujete na sebe naďalej tvrdo pracovať a puk si cestu do bránky nakoniec nájde. Ďakujem spoluhráčom, ktorí mi na góly skvele prihrali. Moje sebavedomie ide po tomto zápase hore,“ vravel Jevgenij Malkin, ktorý prerušil deväťzápasové čakanie na gól v play off.

Videosumár zápasu Columbus - Pittsburgh

Hokejisti Minnesoty využili domáce prostredie, zdolali favorizované Colorado 5:2 (posledné dva góly strelili do prázdnej bránky súpera) a vyrovnali stav série na 3:3. Rozhodujúci duel je na programe v noci zo stredy na štvrtok v Denveri. Avalanche nepomohol ani návrat hviezdneho centra Ducheneho do zostavy po trinástich vynechaných zápasoch. Wild môžu prejsť cez prvé kolo vyraďovacej časti po prvý raz od roku 2003, kedy postúpili až do finále Západnej konferencie.

Videosumár zápasu Minnesota - Colorado

Blízko k dokonalému obratu sú hráči Los Angeles, ktorý prehrávali v sérii so San Jose už 0:3 na zápasy. Po šiestom dueli je však vyrovnané. Kings vyhrali na vlastnom ľade 4:1. Marián Gáborík tentoraz nebodoval, zapísal si len jednu mínusku.

Videosumár zápasu Los Angeles - San Jose

Kings rozhodli o triumfe v druhej polovici tretej tretiny. V priebehu necelých troch minút strelili Williams a Kopitar spolu tri góly (slovinský útočník dva) a upravili z 1:1 na konečných 4:1. Los Angeles sa môže stať len štvrtým tímom v histórii NHL, ktorý zvráti sériu z 0:3. Mike Richards a Jeff Carter majú skúsenosť s rovnakým obratom spred štyroch rokov zo semifinále Východnej konferencie, kde Philadelphia otočila sériu s Bostonom.

Útočník Los Angeles Kings Marián Gáborik... Foto: SITA/AP
Marián Gáborík, Matt Nieto Útočník Los Angeles Kings Marián Gáborik (vľavo) v súboji s krídelníkom San Jose Sharks Mattom Nietom.

„Zrejme nikto nečakal, že túto sériu ešte takto zdramatizujeme. Od zápasu k zápasu sa však zlepšujeme, lebo sme sa vrátili k systému, ktorý v tomto tíme funguje päť – šesť rokov,“ komentoval kapitán Kings Dustin Brown. „Tvrdo sme pracovali 82 zápasov v sezóne, aby sme mali v siedmom stretnutí v play-off výhodu domáceho ľadu. Sme rozhodnutí ju využiť,“ prízvukuje kapitán Sharks Joe Thornton.

Sumáre pondelkových stretnutí 1. kola play off zámorskej NHL:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA:

Columbus – Pittsburgh 3:4 (0:2, 0:2, 3:0) – konečný výsledok série: 2:4
Góly: 51.Ťutin (Calvert, J. Johnson), 54. Anisimov (J. Johnson, Atkinson), 56. N. Foligno (Ťutin) – 10. Malkin (Kunitz), 14. Malkin (Crosby, Niskanen), 21. Brandon Sutter, 36. Malkin (J. Jokinen, Niskanen),

ZÁPADNÁ KONFERENCIA:

Minnesota – Colorado 5:2 (2:1, 0:1, 3:0) – stav série: 3:3
Góly: 1. Parise (Suter, M. Koivu), 10. Mikael Granlund (Pominville, Parise), 54. Parise (M. Koivu, Suter), 59. Pominville (Haula, Parise), 60. Scandella – 17. Stastny (O'Reilly), 25. Holden (O'Reilly, Duchene)

Los Angeles – San Jose 4:1 (1:0, 0:1, 3:0) – stav série: 3:3
Góly: 6. Williams (Doughty, Muzzin), 52. Williams (Regehr, Kopitar), 54. Kopitar (Williams, King), 55. Kopitar (Doughty, Martínez) – 33. Sheppard (Braun, Torres)
Marián Gáborík (Los Angeles) odohral 17:36 min, 5 striel, 1 mínusový bod, 1 zblokovaná strela

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Gáborík #Pittsburgh Penguins #Los Angeles Kings #Jevgenij Malkin