Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa s Handzušom sú v druhom kole, vyradili St. Louis. Postupujú aj Ducks

Hokejisti Chicaga Blackhawks zvíťazili v šiestom stretnutí 1. kola play-off Západnej konferencie NHL nad St. Louis Blues 5:1 a v sérii triumfovali 4:2.

27.04.2014 23:53 , aktualizované: 28.04.2014 11:38
Chicago - St. Louis Foto: ,
Steve Ott zo St. Louis v súboji s Jonathanom Toewsom z Chicaga.
debata (2)

V šiestom zápase obhajca trofeje vyškolil hostí z efektivity. Hoci mali Blues najmä v druhej tretine prevahu i viac streleckých pokusov, domáci rozhodli o víťazstve dvoma rýchlymi gólmi v úvode tretej tretiny. Chicago prehrávalo v sérii 0:2 na zápasy. Marián Hossa a Michal Handzuš v tíme víťazov nebodovali. Hossa odohral 17:43 min, raz vystrelil na bránku Blues a odsedel si 4 minúty na trestnej lavici, Handzuš odohral 10:33 min.

Obhajcovia Stanleyho pohára vyhrali štyri zápasy za sebou. St. Louis stratilo vedenie 2:0 druhý rok po sebe, vlani ho takto vyradilo Los Angeles. „V prvých dvoch stretnutiach sme nehrali najlepšie, čo sme si uvedomovali. Play-off však nie je šprint, ale maratón a hrá sa na štyri zápasy. Už máme skúsenosti a vedeli sme, že nič nie je stratené,“ povedal obranca Blackhawks Duncan Keith, ktorý strelil v nedeľu jeden gól a pridal tri asistencie.

Videosumár zápasu Chicago - St. Louis

Hokejisti New York Rangers zvíťazili v piatom stretnutí 1. kola play-off Východnej konferencie NHL nad Philadelphiou 4:2 a v sérii na štyri výhry vedú 3:2. Tím z Manhattanu bude mať prvý mečbal na postup do 2. kola v utorok vo Philadelphii, ak by neuspel, o deň neskôr je na programe rozhodujúci siedmy duel na jeho ľade.

Rangers síce nemali početnú streľbu, ale boli efektívni a v 37. min vyhrávali už 3:0. V závere druhej časti hry trafil presne do siete Vincent Lecavalier a vykresal iskierku nádeje pre svoj tím. Z množstva šancí prekonal brankára Henrika Lundqvista až v 59. min Claude Giroux. V záverečnej power-play dal bodku za zápasom. „Budeme sa snažiť pokračovať v rovnakom výkone ako doteraz,“ povedal tréner Alain Vigneault.

Videosumár zápasu NY Rangers - Philadelphia

Spolu s Chicagom si postup do druhého kola vybojovali v noci aj hokejisti Anaheimu. V Dallase zvíťazili 5:4 po predĺžení a sériu vyhrali 4:2 na zápasy. Rozhodujúci gól strelil v 63. min Nick Bonino.

Nemôžem tomu uveriť, mám z toho husiu kožu. Dal som postupový gól v play-off, čo je splnenie detského sna. Na niečo podobné som sa hral na detskom ihrisku a teraz sa to stalo realitou," tešil sa Bonino. V Dallase zavládlo po vyradení veľké sklamanie. „Hrali sme dobre, preto je vyradenie veľmi tvrdé. Aj dnes pri taktickej porade sme sa rozprávali o závere duelu. Napokon sme nedokázali udržať dvojgólový náskok, hokej vie byť krutý,“ ľutoval tréner Stars Lindy Ruff.

Videosumár zápasu Dallas - Anaheim

ZÁPADNÁ KONFERENCIA
Chicago – St. Louis 5:1 (1:1, 0:0, 3:0) – konečný výsledok série: 4:2
Góly: 5. Bickell (Seabrook, Keith), 41. J. Toews (Keith, Seabrook), 43. Sharp (P. Kane), 48. A. Shaw (Keith, Rozsíval), 58. Keith (A. Shaw, Toews) – 17. Oshie (A. Steen, Bouwmeester).

Dallas – Anaheim 5:4 pp (3:1, 1:1, 0:2 – 0:1) – konečný výsledok série 2:4
Góly: 6. Daley (Horcoff), 11. Eakin (Seguin, Goligoski), 20. Garbutt (Eakin, Goligoski), 31. Daley (Goligoski) – 18. Smith-Pelly (Selänne, Rakell), 24. Lovejoy (Selänne), 58. Bonino (Perry, Beleskey), 60. Smith-Pelly (Beauchemin, Perry), 63. Bonino (Cogliano, Maroon).

VÝCHODNÁ KONFERENCIA New York Rangers – Philadelphia 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) – stav série: 3:2
Góly: 12. M. Staal (St. Louis, Stepan), 29. B. Richards (J. Miller, Hagelin), 37. Moore, 60. B. Boyle (Moore, Girardi) – 40. Lecavalier (Streit, A. MacDonald), 59. Giroux (Timonen, Simmonds).

zväčšiť Brankár Philadelphie Steve Mason v akcii v... Foto: SITA/AP, Seth Wenig
New York Rangers - Philadelphia Brankár Philadelphie Steve Mason v akcii v zápase proti Rangers.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #Marián Hossa