Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák odmietol chytať proti bývalým spoluhráčom. Je to príliš čerstvé, vraví

Necelý mesiac po výmene mal brankár Washingtonu Capitals Jaroslav Halák čeliť strelám bývalých spoluhráčov zo St. Louis.

09.04.2014 11:19
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák.
debata

Bratislavský rodák však požiadal trénera Adama Oatesa, aby ho nenominoval do bránky na utorňajší súboj. Šancu dostal Braden Holtby a Capitals po výhre 4:1 stále živia nádej na play off.

„Stále je to príliš čerstvé. Chytal som v St. Louis štyri roky, poznám tu všetkých,“ povedal pre Washington Post Halák. Odchovanec Ružinova už bol v podobnej situácii po výmene z Montrealu do St. Louis a za sťahovanie sa v prvom súboji pomstil vychytaním víťazstva. Vtedy to však bolo deväť mesiacov po výmene.

Zostrih zápasu St. Louis - Washington

„Bolo to trocha iné. Nikdy nie som šťastný z výmeny. Pokúšate sa vybudovať niečo s tímom, chytať čo najlepšie a potom vás vymenia,“ uviedol Halák, ktorý za St. Louis odchytal v tejto sezóne 40 stretnutí s priemerom 2,23 inkasovaného gólu a 91,7 % úspešnosťou zákrokov. V jedenástich štartoch za Washington má priemer 2,53 inkasovaného gólu a 92,3 % úspešnosť. Podobne ako Halák sa zachoval aj jeho nástupca Ryan Miller a v prvom súboji proti Buffalu nechytal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #Washington Capitals #St. Louis Blues