Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Handzuš má šancu získať v NHL prvú individuálnu trofej

Slovenský útočník Michal Handzuš z tímu zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks sa spolu s ďalšími hráčmi uchádza o významnú individuálnu cenu - Trofej Billa Mastertona za vytrvalosť, športového ducha a oddanosť hokeju.

07.04.2014 10:40
Michal Handzuš, Stanley cup Foto: ,
Michal Handzuš.
debata

Žurnalisti z regiónov majú právo za každý klub navrhnúť jedno meno, z nich potom vyberú trojicu finalistov. Víťaza následne určí Asociácia profesionálnych hokejových novinárov. Handzušovu nomináciu odôvodnili oddanosťou hokeju, vo veku 37 rokov hrá v NHL aj po viacerých zraneniach, na svojom kontre už má cez 1000 duelov v profilige v pätnástich sezónach. „Hokejom sa bavím a vždy chcem byť súčasťou tímu, zbierať ďalšie a ďalšie víťazstvá. Ak by som sa na ľade nebavil, nemohol by som hrať hokej tak dlho,“ cituje Handzuša denník Chicago Tribune.

Rodák z Banskej Bystrice debutoval v profilige v sezóne 1998/1999 v tíme St. Louis Blues. Neskôr hral aj za Phoenix, Philadelphiu, Chicago, Los Angeles, San Jose a v apríli 2013 sa vrátil do Chicaga, s ktorým vzápätí získal cenný Stanleyho pohár. Zlatý medailista z MS 2002 v Göteborgu a dvojnásobný vicemajster sveta prekročil hranicu tisíc duelov v NHL 19. marca 2014. Na svojom konte má aj 97 štartov v play-off. „Najlepšie slová, ktoré ho charakterizujú, sú profesionalita, skúsenosti, dôslednosť a zásadovosť. Vykonáva svoju prácu a každý deň vydá zo seba všetko. Vždy, keď je súčasťou zostavy, odovzdá pre mužstvo všetko,“ uviedol na Handzušovu adresu jeho súčasný kouč Joel Quenneville.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #Trofej Billa Mastertona