Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Od rekordných trestov v NHL uplynulo desaťročie, bili sa aj Slováci

V stredu 5. marca uplynie presne desať rokov od zápasu medzi Ottawou a Philadelphiou v hokejovej NHL, keď rozhodcovia rozdali rekordných 419 trestných minút.

05.03.2014 14:24
debata
Krvácajúci Rob Ray z Ottawy po bitke so... Foto: SITA/AP
Rob Ray, Donald Brashear Krvácajúci Rob Ray z Ottawy po bitke so "zlým mužom" Philadelphie Donaldom Brashearom v pamätnom zápase z 5. marca 2004.

V záverečných dvoch minútach zápasu videli diváci päť bitiek. Všetko spustil vtedajší „zlý muž“ Philadelphie Donald Brashear, ktorý sa pustil do Roba Raya. Mala to byť odveta za predchádzajúci súboj, keď ottawský útočník Martin Havlát trafil hokejkou do tváre Marka Recchiho. Český útočník dostal za tento zákrok od vedenia NHL dvojzápasový dištanc.

Zostrih zápasu Philadelphia - Ottawa, v ktorom padol rekordný počet trestov

„Prečo by som sa nemal začať biť? Videli ste náš posledný duel? Začal som si so silným hráčom. Oni išli po chlapcoch, ktorí sa nebijú. Mohol som sa biť s jedným z ich dobrých hráčov a zraniť ho, no neurobil som to,“ poznamenal k bitke Brashear. Zapojili sa do nej aj obaja brankári a zo Slovákov Branko Radivojevič.

Ďalší pästný súboj vyprovokoval len po troch sekundách od vhodenia puku do hry Zdeno Chára a jedným z jeho aktérov bol aj jeho krajan Radovan Somík. Pri ďalšom vhadzovaní sa pobil Michal Handzuš s Mikom Fisherom. Po 24 sekundách sa strhli ďalšie súboje. Bitkársku sériu zakončili domáci Patrick Sharp a hosťujúci Jason Spezza. Rozhodcovia nakoniec rozdali 213 trestných minút pre hráčov Flyers a 206 pre hostí. Zápas dohrali len siedmi domáci a šiesti hosťujúci hokejisti.

Predchádzajúci rekord NHL sa zrodil v roku 1981, keď arbitri v zápase Minnesoty North Stars s Bostonom vymerali aktérom 406 trestných mi­nút.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #Branko Radivojevič #Zdeno Chára #Philadelphia Flyers #Ottawa Senators #Radovan Somík