Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zahrá si Halák play off? Buffalo ho vraj plánuje predať do Minnesoty

Piatková nečakaná výmena dvojice Jaroslav Halák, Chris Stewart zo St. Louis do Buffala neznamená, že títo skvelí hokejisti zostanú hráčmi momentálne jedného z najslabších účastníkov NHL

03.03.2014 12:07
Jaroslav Halák, St. Louis Foto: ,
Zákrok Jaroslava Haláka ešte v drese St. Louis.
debata

Tri dni pred stredajšou uzávierkou prestupov má o silovo hrajúceho krídelníka Stewarta záujem Ottawa a slovenský brankár Halák by zasa mohol skončiť v Minnesote. Podľa Star-Tribune majú Wild eminentný záujem o Haláka, keďže pri dlhodobej neúčasti zranených Niklasa Bäckströma a Josha Hardinga ich momentálne zachraňuje v bránke nováčik Darcy Kuemper.

„Nedeľa bola možno jediným dňom, keď Halák a Stewart absolvovali tréning s ich novými spoluhráčmi vo First Niagara Center,“ píše The Buffalo News. „Som tu a som šťastný. Uvidíme, čo prinesie najbližšie obdobie. Máme tri dni do uzatvorenia prestupov. Stať sa môže čokoľvek,“ komentoval svoju súčasnú pozíciu Halák. Jeho nový a možno len dočasný klub od Niagarských vodopádov už oznámil, že v pondelkovom súboji proti Dallasu sa slovenský reprezentant do bránky nepostaví. Možno predzvesť skorej výmeny.

Odchovanec bratislavského hokeja Halák odchytal vo farbách St. Louis od svojho príchodu z Montrealu v roku 2010 159 zápasov, z toho 83 víťazných. Z 20 zápasov bez inkasovaného gólu pridal štyri v aktuálnej sezóne. Keď opúšťal spoluhráčov v ambicióznom tíme Blues, nebolo mu všetko jedno, ale o svojej nečakanej situácii hovoriť nahlas nechcel.

Po niekoľkých dňoch predsa len zámorským médiám prezradil: „Keď niečo budujete, chcete sa dočkať aj toho, ako sa to celé skončí. Mne sa to nepodarilo. Ako som však už povedal, svojmu nástupcovi Ryanovi Millerovi želám s tímom v play off len to najlepšie. Je to skvelý brankár.“ Na otázku, čo môže očakávať dlhoročná opora Buffala Miller v novom pôsobisku v bránke St. Louis, Halák vtipne poznamenal: „Pravdepodobne menej striel.“

Podľa CBS Sports sa generálny manažér Buffala Tim Murray pokúsi predať Haláka do Minnesoty a získať za neho viacerých mladých hráčov. Tento obchod sa však nemusí zrealizovať. „Wild si to môžu rozmyslieť v obave z toho, prečo sa St. Louis pred play off zbavili práve Haláka. On je totiž produktom defenzívneho systému hry Blues a najmä preto zapadá jeho nástupca Miller do skladačky tímu v nadchádzajúcich bojoch o Stanley Cup lepšie,“ analyzuje CBS Sports.

Zatiaľ čo St. Louis je jedným z hlavných adeptov na zisk Stanley Cupu v tejto sezóne (momentálne druhá priečka v celej NHL za Anaheimom), Minnesota potrebuje na 7. pozícii v Západnej konferencii ešte pár víťazstiev na to, aby potvrdila svoj postup do play off. Buffalo je na Východe zrejme beznádejne posledné.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #Buffalo Sabres #Chris Stewart #Minnesota Wild