Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ovečkin má 800 bodov a ohrozuje Bondrov rekord

Ruský hokejista Alexander Ovečkin z Washingtonu si pripísal ďalší okrúhly zápis vo svojej kariére a ohrozuje klubový rekord Petra Bondru.

02.03.2014 11:23
Alexander Ovečkin Foto:
Alexander Ovečkin.
debata

Vďaka dvom gólom v sobotňajšom stretnutí NHL proti Bostonu (4:2) má odchovanec moskovského Dynama na svojom konte už 800 bodov v zámorskej profilige. Všetky dosiahol v drese Capitals, u ktorých je držiteľom platného klubového rekordu 825-bodový Peter Bondra.

V tejto sezóne strelil Ovečkin 43 gólov a dosiahol 65 bodov v 57 dueloch, čo je priemer 1,14 bodu na zápas. Do konca základnej časti zostáva Capitals odohrať 21 stretnutí a pri takomto tempe hviezdy tímu sa môže Bondrov rekord stať históriou už v závere tejto alebo v úvode ďalšej sezóny.

Zostrih zápasu Boston - Washington

„Vždy sa chcete stať súčasťou histórie a byť na vrchole niečoho. Snažím sa veci robiť čo najlepšie. Bez mojich spoluhráčov a kolegov v útoku by som však nedosiahol nič,“ priznal pre Washington Post Ovečkin a pokračoval: „Osobne sa cítim veľmi dobre. Vždy, keď mám možnosť strieľať, tak to robím. Keď sa cítite byť vo forme, potom je potrebné to využiť.“

Momentálne najlepší strelec NHL už v tejto sezóne prekonal 10. decembra klubový rekord v počte presilovkových gólov a o desať dní neskôr strelil aj 400. gól kariéry. Osemsto bodov sa mu podarilo dosiahnuť ako 150. hráčovi histórie. Tréner Adam Oates, historicky sedemnásty najproduktívnejší hokejista ligy s 1420 bodmi, však krotí oslavné reči.

„Nie je to žiadne milénium,“ začal Oates s vážnou tvárou a potom sa rozosmial. „Je dôležité, že jeho góly a body prinášajú tímu radosť. Vie, že je jedným z dvadsiatich hráčov v zostave. Hrá však každý duel a robí to, čo je jeho prácou,“ doplnil Oates.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Peter Bondra #Washington Capitals