Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Haláka sužuje choroba. Jeho zdravotný stav je na vážkach, vraví tréner

Slovenský brankár Jaroslav Halák pre chorobu chýbal na ľade už v treťom zápase tímu zámorskej hokejovej NHL St. Louis Blues a dal príležitosť vyniknúť Brianovi Elliottovi.

03.01.2014 15:43
Jaroslav Halák, St. Louis Foto: ,
Zákrok brankára St, Louis Jaroslava Haláka v zápase proti Montrealu.
debata

Ten vychytal víťazstvo v ostatných troch dueloch a vo štvrtok si dokonca udržal čisté konto.

Halák sa necítil dobre už od stretnutia v Edmontone (21. decembra). O dva dni neskôr sa predstavil aj v Calgary a 28. decembra odchytal I. tretinu v zápase proti Chicagu, v ktorom ho po troch inkasovaných góloch vystriedal práve Elliott.

Podľa správy denníka St. Louis Post-Dispatch slovenský gólman stále nie je v poriadku. „Povedali sme Jarovi, že najlepšie urobí, ak si dá pár dní voľno a dá sa do poriadku. Jeho zdravotný stav je na vážkach, raz sa cíti dobre a inokedy nie. Pár dní oddychu mu určite urobí dobre,“ povedal tréner Ken Hitchcock.

Jaroslav Halák v tejto sezóne dosiahol v drese St. Louis 17 víťazstiev, pridal k nim šesť prehier v riadnom hracom čase a ďalšie tri po predĺžení alebo samostatných nájazdoch. Kouč Hitchcock je rád, že tímová dvojka nadviazala na výkony slovenského gólmana. „Je našou oporou. Keď Jarovi chýbajú sily, dokáže ho v bránke výborne zastúpiť,“ dodal kouč „bluesmanov“ pre St. Louis Post-Dispatch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #St. Louis Blues #Brian Elliott