Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bondra novému rekordérovi Ovečkinovi: Prečo ti to trvalo tak dlho?

Ruský hokejista Alexander Ovečkin prekonal klubový rekord Washingtonu Capitals v počte gólov v presilovkách, ktorý doteraz držal so 137 zásahmi Slovák Peter Bondra.

11.12.2013 11:36
Alexander Ovečkin Foto: ,
Kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin oslavuje jeden zo svojich štyroch gólov do siete Tampy Bay.
debata

Súčasný kapitán Capitals stanovil nové maximum 138 gólov vďaka dvom zásahom v utorňajšom zápase NHL proti Tampe Bay (6:5 po sam. nájazdoch). Ovečkin dosiahol oba presilovkové góly počas päťminútového vylúčenia Richarda Pánika v závere druhej tretiny. Slovák tvrdo narazil zozadu na mantinel Karla Alznera.

„Čo ti to trvalo tak dlho?“ pýtal sa Ovečkina už v skôr pripravenom rozhovore, ktorý odvysielali na videoobrazovke, Peter Bondra. Ovečkin v utorok strelil štyri góly a dosiahol trinásty hetrik kariéry. „Je čistokrvným strelcom. Štvrtý gól dosiahol v závere zápasu. Streliť ho na rozbitom ľade a v takej napätej situácii je jeho skvelá vizitka. Práve preto je superhviezdou,“ hovoril na adresu svojho zverenca tréner Capitals Adam Oates.

Zostrih zápasu Washington - Tampa Bay

Po zápase bolo v šatni Capitals veselo. Na internete sa už objavilo video, v ktorom Ovečkinovi podali telefón a na druhom konci linky mal byť Peter Bondra. „Čau Bonzai! Čo sa deje?“ uviedol na začiatku hovoru ruský kanonier. Čo odznelo od volajúceho, zostáva tajomstvom. Ovečkin reagoval vždy len veľmi stručne. „Veď si práve povedal, že mám strieľať,“ hovoril v jednej pasáži.

Obaja muži spolu žartovali a dobre sa bavili. Po zložení mal Ovečkin v ďalšom rozhovore veľmi dobrú náladu a o zápase povedal: „Bolo to skutočne divoké a špičkové,“ poznamenal o vývoji zápasu, v ktorom Tampa viedla 3:0, 4:2 i 5:4. Ovečkin pre svoj tím vynútil predĺženie 33 sekúnd pred treťou sirénou. V nájazdovom rozstrele však svoj pokus nepremenil. O výhre Capitals rozhodol v piatej sérii Troy Brouwer.

Informácie zverejnili weby NHL.com, TSN, russianmachine­neverbreaks.com a Monumental Network.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Peter Bondra #Washington Capitals