Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Yzerman si po rokoch oblečie dres Detroitu. Bude to veľkolepé, vraví

Bývalý hokejista a dnes generálny manažér Tampy Bay Lightning Steve Yzerman si po rokoch opäť oblečie dres Detroitu Red Wings. Vykorčuľuje v ňom na silvestrovskú exhibíciu veteránov v predvečer Winter Classic na otvorenom štadióne v Michigane.

11.12.2013 10:47
Steve Yzerman Foto:
Steve Yzerman.
debata

Rovnako ako v novoročnom súboji NHL proti sebe v silvestrovskej exhibícii nastúpia hráči Detroitu a Toronta. „Čaká nás skutočne veľkolepé podujatie. Cítim, že to bude oslava nielen skvelej histórie Red Wings, ale aj Maple Leafs,“ uviedol v rozhovore pre NHL Network Yzerman.

Na exhibičný súboj by mali nastúpiť aj Igor Larionov, Tomas Holmström, Brendan Shanahan, Sergej Fiorodov, Chris Chelios, Viačeslav Fetisov, Paul Coffey a Nicklas Lidström. Trénermi výberu budú Jacques Demers a Scotty Bowman. Účasť Yzermana bola dlho otázna, keďže okrem povinností v Tampe Bay je aj generálnym manažérom kanadskej olympijskej reprezentácie.

„Nikto na mňa netlačil, rozhodol som sa sám. Keďže som mal priestor v mojom programe, rozhodol som sa byť súčasťou zápasu,“ uviedol Yzerman, ktorý bol najdlhšie slúžiacim kapitánom v histórii ligy. Céčko na drese nosil v rokoch 1986 až 2006.

Red Wings si Yzermana vybrali zo 4. miesta draftu 1983. Počas 22 rokov v klube odohral 1514 zápasov základnej časti, v ktorých dosiahol 1755 bodov. V play-off pridal 196 duelov a 185 bodov. Stanleyho pohár zdvihol nad hlavu v rokoch 1997, 1998 a 2002.

debata chyba
Viac na túto tému: #Detroit Red Wings #winter classic #Steve Yzerman