Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák má dôveru Hitchcocka a bude chytať v Buffale

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák má naďalej dôveru trénera St. Louis Kena Hitchcocka a v utorkovom súboji NHL na ľade Buffala bude od začiatku strážiť bránku hostí.

19.11.2013 11:58
halak-st.louis Foto:
Jaroslav Halák.
debata

Halák dostal v každom z ostatných troch stretnutí po tri góly. Najhoršie dopadol v nedeľu proti Washingtonu, keď sa ešte počas prvej tretiny porúčal z ľadu po troch inkasovaných góloch zo šiestich striel z hokejok hráčov Capitals. Blues napokon prehrali v hlavnom meste USA 1:4.

„Sú také zápasy, keď sa zdá, že všetky puky cez vás prejdú. Všetci sme ich už zažili. Život prináša výzvy a prekážky a súboj s Washingtonom bol jednou z nich. Čaká ma však ešte veľa zápasov a jeden nevydarený nemôže na mne zanechať stopy. Vypúšťam ho z hlavy,“ cituje Haláka server St. Louis Post-Dispatch.

Je zaujímavé, že napriek skvelému výkonu Briana Elliotta v zostatku súboja s Washingtonom (chytil 13 zo 14 striel) sa Hitchcock vrátil k Halákovi ako tímovej jednotke. Skúsený 61-ročný tréner verí 28-ročnému gólmanovi z Bratislavy, ktorý v tejto sezóne priviedol St. Louis k desiatim víťazstvám.

„Naskočí späť. Potrebujeme ho, aby sme uspeli. Najmä v zápasoch na ľade súperov musí byť brankár najlepším hráčom mužstva,“ vysvetlil Hitchcock na adresu Haláka.

Halák odchytal zatiaľ 15 zápasov s priemerom inkasovaných gólov 2,48 a úspešnosťou zásahov 90%. Po skvelom štarte sezóny neskôr trochu vychladol. Ostatné tri zápasy vykazuje štatistiky 1 víťazstvo, 3,95 gólu a 81,6% úspešnosť. Napriek tomu to zatiaľ stačí na priebežné šieste miesto pre Blues v Západnej konferencii NHL.

„Musím sa po každom zápase spýtať sám seba, či som mohol chytať lepšie. Ak vydám zo seba to najlepšie, je to v poriadku,“ uviedol Halák. Jeho konkurent v bránke Elliott absolvoval od začiatku sezóny v základnej zostave len štyri zápasy s bilanciou 3 víťazstvá a prehra po nájazdoch. Jeho priemer inkasovaných gólov je 1,24 a úspešnosť zásahov 92,1%.

debata chyba
Viac na túto tému: #Halák #St. Louis Blues