Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Desivé zranenie hviezdy NHL. Stamkos možno príde aj o Soči

Kanonier Tampy Bay Steven Stamkos si zlomil pravú nohu a možno príde aj o zimné olympijské hry vo februári 2014 v Soči.

12.11.2013 08:43
Stamkos, lekár Foto: ,
Steven Stamkos v opatere lekára.
debata (1)

Líder kanadského bodovania NHL sa zranil v pondelok v zápase na ľade Bostonu. Do konca druhej tretiny zostávalo 7:11 min, keď Stamkos po kontakte s obrancom domácich Dougiem Hamiltonom narazil do ľavej žŕdky bránky Tampy a hoci sa pokúšal vstať, pre bolesti pravej nohy to nebolo možné. Napokon ho odniesli z ľadu TD Garden na nosidlách. Röntgen v nemocnici odhalil zlomenú holennú kosť.

Pozrite si, ako sa zranil Steven Stamkos.

Zranenie si vyžiada niekoľkomesačnú pauzu, lekári ešte nestanovili presný odhad absencie. Zlomenina si však vyžiada ešte operáciu. „V tejto chvíli sa musíme pozerať dlhodobo dopredu a zvoliť typ liečby, aby bol Steven v budúcnosti v poriadku. Nemôžeme nič uponáhľať,“ vyhlásil generálny manažér Lightning Steve Yzerman.

Dvadsaťtriročný Stamkos v 17 zápasoch sezóny nazbieral 23 bodov za 14 gólov a 9 asistencií. Momentálne vedie tabuľku kanadského bodovania spoločne so Sidneym Crosbym z Pittsburghu a je aj na čele poradia kanonierov, tam spoločne s Alexandrom Steenom zo St. Louis. Pre Tampu ide o citeľnú stratu. „Zranenia sú súčasťou hokeja. Počas kariéry nemal žiadne vážnejšie zranenie, pre náš tím to bude citeľná strata. Ak by sa teraz udeľovala cena pre najužitočnejšieho hráča ligy, určite by ju získal práve on,“ vyjadril sa tréner Lightnings Jon Cooper.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zlomenina #Soči 2014 #stamkos #tampa