Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trápim sa ja i mužstvo. Je to frustrujúce

Tomáš Kopecký figuruje v NHL na čele jednej zaujímavej štatistiky, no vôbec ho to neteší.

12.11.2013 07:00
Tomáš Kopecký Foto: ,
Tomáš Kopecký z Floridy.
debata

Tridsaťjedenročný slovenský útočník je najčastejšie strieľajúcim hráčom spomedzi tých, ktorí v doterajšom priebehu ešte neskórovali. Kopecký vypálil v 18 zápasoch na brankárov 43 striel, ani jedna sa neujala. Na premiérový kanadský bod čakal až do soboty. Okrem neho sa zatiaľ nedarí ani ďalším očakaváným ťahúňom Floridy, ktorá patrí k najslabším tímom súťaže.

Pamätáte si, kedy ste v NHL čakali tak dlho na prvú asistenciu alebo gól?
Nepamätám a dúfam, že sa to čoskoro skončí, lebo sa trápim ja aj mužstvo. Nie je to nič príjemné. Viem, že každý hráč si tým prejde a je len na ňom, ako rýchlo sa z toho dostane. Ja sa snažím pridať v tréningoch i zápasoch. Pochopiteľne, že človek musí mať aj trochu šťastíčka. Ale nebudem sa vyhovárať, musím hrať lepšie.

Ste najčastejšie strieľajúcim hráčom, ktorý ešte neskóroval. Ako sa s tým vyrovnávate?
Už ani neviem, koľko šancí som mal a nedal som gól. Musím byť v koncovke dôraznejší, tlačiť sa pred bránkou, odkiaľ sa dávajú góly. To miesto pred bránkou milujem, ale keď sa ku mne puky neodrazia, je ťažké skórovať.

Skúšali ste niečo zmeniť? Hokejku, rituály…
Ani nie. Hádam ešte tie rituály som trochu obmenil. Samozrejme, že človeka to psychicky ubíja, keď nemôže pomôcť tímu. Je to frustrujúce, ale ako som povedal, musím byť trpezlivý. Čím viac budem strieľať, tým mám väčšiu možnosť skórovať.

Na rozdiel od minulej sezóny chodíte menej na presilovky a častejšie na oslabenia. Zmenila sa vaša úloha v tíme?
Je pravda, že v presilovkách má hráč väčšiu šancu zbierať body, lebo veľa gólov padá v NHL práve v početnej výhode. Snažím sa v presilovke odviesť maximum a dúfam, že to tréner ocení.

Zlé výsledky mužstva si odniesol tréner Dineen aj s asistentmi, vedenie ich minulý týždeň vyhodilo. Čo sa zmenilo?
Za súčasný stav sú zodpovední všetci hráči, nielen tréner. Aj v zápase proti Rangers sme inkasovali po našich chybách. Takéto chvíľkové zlyhania nás stáli dobrý výsledok. Musíme sa ich vyvarovať.

Na striedačke Floridy je teraz tréner s československy znejúcim menom Peter Horachek. Zistovali ste jeho pôvod?
Spomenuli sme to medzi rečou. Hovoril nám, že mal predkov z Čiech, ale jazyk neovláda.

V kabíne patríte medzi lídrov. Mali ste nejaký spoločný miting, na ktorom ste riešili nelichotivú situáciu?
Mali sme ich niekoľko. Dôležité je eliminovať chyby, ktoré robíme, aby sme súperom sami nenúkali šancu skórovať. Nesmieme zbytočne strácať puky vo vlastnej tretine, ale ani v súperovej, lebo každý tím ovláda dobre protiútoky.

Myslíte už trochu aj na olympijský hokejový turnaj, ktorý sa začne o pár mesiacov sa v Soči?
Ak mám pravdu povedať, mám dosť starostí s vlastným štýlom hry a situáciou tímu. Vôbec som sa nezamýšľam nad tým, čo bude. Keď to príde, tak príde. Už teraz mám v hlave najbližší domáci zápas, ktorý hráme v utorok. Sústredím sa na svoje výkony a dúfam, že sa mi to podarí otočiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Kopecký