Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák sa vracia do Montrealu. Ako čerstvý otec

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák sa druhýkrát vráti v drese St. Louis do Montrealu, kde bol v minulosti obľúbencom tunajších fanúšikov. Tentoraz prichádza ako čerstvý otec.

05.11.2013 10:38
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák.
debata

Za Canadiens chytal do roku 2010, v poslednej sezóne priviedol tím do finále Východnej konferencie. Klub ho však proti vôli fanúšikov vymenil do St. Louis. V januári 2012 sa 28-ročný rodák z Bratislavy vrátil ako brankár súpera do Montrealu a vychytal výhru 3:0. Vypredané hľadisko Bell Centra ho mohutne vytlieskalo.

Halák by mal byť v bránke Blues aj v utorkovom stretnutí. „Pred rokom to bol môj prvý zápas po výmene, ostali mi naň skvelé spomienky, ale je to už minulosť. V súčasnosti sú to už iné tímy a je to pre všetkých nová výzva. Som presvedčený, že pre oba tímy to bude skvelý zápas,“ povedal pre St. Louis Post-Dispatch Halák. Na Montreal má stále príjemné spomienky: „Je vždy skvelé vrátiť sa a chytať v Montreale. Bolo pekné pred rokom vidieť ľudí, ako mi tlieskali.“

Ružinovský odchovanec bude chcieť v bránke Blues podať v utorok dobrý výkon. So spoluhráčmi bol do pondelka v Tampe, kde v sobotu prehrali 2:4. Hokejisti St. Louis chceli pred odletom absolvovať v Tampe aj jeden tréning, ľad mali k dispozícii už od 8.30 h. Pre mnohých to nebol príjemný začiatok dňa. Naposledy mali takúto skorú tréningovú jednotku v detskom veku.

„Bol to celkom zábavný tréning,“ skonštatoval pre Post-Dispatch Halák. Na skoré vstávanie je zvyknutý z domu, nedávno sa stal prvýkrát otcom. „S dieťaťom sa poriadne nevyspíte, takže teraz som na vstávanie zvyknutý,“ doplnil Halák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Jaroslav Halák #St. Louis Blues