Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Násilník alebo obeť zlatokopky? Varlamova viní partnerka z násilia

Semion Varlamov, brankár tímu NHL Colorado Avalanche i najväčší favorit na post jednotky v ruskej reprezentácii na februárový olympijský turnaj v Soči, strávil v minulých dňoch noc vo väzení.

01.11.2013 15:40
Semion Varlamov Foto: ,
Semion Varlamov na súdnom pojednávaní.
debata

Rozšíril tak menoslov ruských hokejistov v NHL, ktorí mali opletačky so zákonom. Jeho partnerka, modelka Jevgenija Vavriniuková ho obvinila z domáceho násilia.

„V utorok ju zbil vo svojom apartmáne. Sotil ju do steny, spadla, má viaceré modriny,“ uviedol pre televíziu CBS Vavriniukovej advokát Robert Abrams. Obžaloba uvádza, že hokejista zhodil ženu na zem, v spálni ju ťahal za vlasy s krikom „ak by sme boli v Rusku, tak by som ťa dorazil.“ Nadávky vraj počuli aj susedia.

Pre lepšiu predstavivosť: Jevgenija, bývalá manželka Viktora Drugova, útočníka Admiralu Vladivostok, meria 160 cm, váži 45 kg. Semion je vysoký 188 cm a váži 95 kíl. Podľa právnych noriem v americkom štáte Colorado hrozí brankárovi v prípade dokázania viny 2 – 6 rokov za mrežami.

Obhajoba tvrdí, že Varlamov je nevinný vo všetkých bodoch žaloby. Po prvom vyšetrovaní ho prepustili na slobodu na kauciu 5000 dolárov s tým, že môže opustiť Denver a odcestovať s mužstvom na sobotňajší zápas proti Dallasu Stars. Ak by však v prípade nastal posun v jeho neprospech, musí rátať s okamžitým návratom do Denveru.

Prípad vzbudil v Rusku veľkú pozornosť. Varlamov má kontrakt 8,5 milióna dolárov na tri roky, sezónu začal vo veľkom štýle. Z ôsmich zápasov vychytal sedem víťazstiev.

„Ide o pokus poškodiť reputáciu človeka-dobráka. Semion nie je z tých, kto by zdvihol ruku na ženu. Známe osobnosti, športovcov nevynímajúc, nezriedka vtiahnu do takýchto nepríjemných situácií. Som presvedčený, že vyjde z nej so cťou. Jevgenija nie je nijaká modelka, ide jej o materiálnu stránku veci,“ uviedol pre ruské médiá Viačeslav Machrenskij, brankárov ruský agent.

Niekedy je však mlčať – zlato. Igor Ananskich, šéf výboru Štátnej dumy pre telesnú kultúru, šport a mládež, vidí za kauzou športovo-politický komplot. „Varlamov je reprezentant Ruska. Hlavným cieľom je odstrániť ho od tréningov i stretnutí, aby stratil hernú prax a nedaj Boh vynechal aj olympiádu. Jeho priateľka sa naňho sťažuje polícii – a tá na základe jej svedectva ho zatkne. Je to nespravodlivé a nekorektné,“ reagoval Ananskich. A v zámorí utŕžil za jeho slová posmech.

„Čo je to za hlúposť? Čo sme opäť v studenej vojne? Čo s tým má spoločné Soči?“ – pýta sa jeden z diskutérov na blogu Puck Daddyho, najznámejšieho hokejového blogera v zámorí.

Andrej Nazarov, tréner Donbassu Doneck a reprezentácie Ukrajiny, odohral v USA a Kanade trinásť rokov. „Keď som bol asistentom trénera Bykova v ruskej reprezentácii, mal som na starosti kontakt s hráčmi z NHL. Varlamova poznám ako veľkého profesionála, vynikajúceho brankára a zaujímavého čoveka,“ zdôraznil pre ruský denník Sport-Express. Rozhodne a so smiechom odmietol čo i len náznaky diverzie voči Rusku.

„Kto by v Denveri rozmýšľal v takmto prípade nad politikou? Politiku za tým nehľadajte. V USA sú veľmi prísne zákony. Čím populárnejšia osobnosť ich poruší, tým viac si vyšetrovatelia dajú záležať na tom, aby platili aj pre ňu,“ podotkol a dodal, že polícia by rovnako postupovala, ak by šlo aj o Sidneyho Crosbyho, najväčšiu kanadskú hviezdu NHL.

„Keď v USA zavoláte na číslo 911, čo je tiesňové volanie na políciu, do piatich minút je u vás,“ prízvukuje ďalší diskutujúci. O tom by vedel rozprávať aj Žigmund Pálffy, ktorý mal svojho času v Los Angeles konflikt so Zorou Czoborovou…

debata chyba
Viac na túto tému: #Semion Varlamov #Colorado Avalanche