Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Varlamov skončil pre domáce násilie v cele, ale prepustilo ho

Brankára Semiona Varlamova z Colorada Avalanche zadržala polícia.

31.10.2013 08:17 , aktualizované: 22:35
Jonathan Toews Foto: ,
Brankár Colorada Semion Varlamov v akcii pred Jonathanom Toewsom z Chicaga.
debata

Dvadsaťpäťročný ruský hokejista je podozrivý z únosu a domáceho násilia, mohol by ísť na dva až šesť rokov do väzenia.

Varlamov sa na policajnej stanici v Denveri v stredu prihlásil sám po tom, čo na neho bol vydaný zatykač pre utorkový incident. Minuloročný majster sveta strávil noc v cele a vo štvrtok ho sudca prepustil na kauciu 5000 dolárov a povolil mu cestovať s tímom. Varlamov teda môže nastúpiť na piatkový zápasu NHL proti Dallasu.

Poškodená je podľa ruských médií Varlamovova partnerka Jevgenija Vavriňuková. Ruská topmodelka vypovedala, že ju hokejista v hádke bil do pŕs a vláčil za vlasy. Po incidente ju previezli do nemocnice. „Keď zaútočil raz, určite zaútočí aj nabudúce,“ napísala Vavriňuková na svojom twitterovom účte.

Varlamov ju vraj napadol opitý. „Pil predtým od druhej popoludní do šiestej do rána. Nedokáže prestať. Keď pije, zmení sa na zviera,“ citujú modelku ruské médiá. „Bojím sa vrátiť do Ruska, pretože sa mne aj mojej matke začali vyhrážať. Nemôžem uveriť tomu, že v Rusku stoja za Varlamovom. Dúfam, že bude potrestaný,“ uviedla Vavriňuková, ktorá vraj s brankárom žije rok a opustila kvôli nemu prácu v Hongkongu.

Varlamov však vinu popiera, čo vo vyhlásení pre ESPN potvrdil jeho agent Paul Theofanous: „Môj klient Semion Varlamov je úplne nevinný,“ uviedol.

Vedenie Colorada potvrdilo, že o zadržaní Varlamova vie. „Avšak do konca vyšetrovania nebudeme prípad ďalej komentovať,“ uviedol vo vyhlásení klub, ktorý pod vedením trénera Patricka Roya vyhral desať z doterajších 11 zápasov NHL a vedie Centrálnu divíziu.

K obrodeniu Avalanche, ktorí boli v minulom ročníku predposledným tímom zámorskej súťaže, prispel aj Varlamov: v ôsmich dueloch vychytal sedem víťazstiev. S priemerom 1,76 obdržaného gólu na zápas a úspešnosťou zásahov 94,5 percenta sa navyše bývalý gólman Washingtonu pohybuje na popredných miestach brankárskych štatistík.

debata chyba
Viac na túto tému: #domáce násilie #Semion Varlamov #Colorado Avalanche