Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Višňovský dostal skúseného spoluhráča. Vanek mení Buffalo za New York

Skúseného rakúskeho útočníka Thomasa Vaneka vymenil klub zámorskej hokejovej NHL Buffalo Sabres do konkurenčného tímu New York Islanders za iného krídelníka Matta Moulsona.

28.10.2013 08:37 , aktualizované: 13:15
Thomas Vanek Foto:
Thomas Vanek.
debata

Do Buffala putujú aj draftové výbery – v 1. kole na nasledujúci rok a v 2. kole v roku 2015. „Nie som spokojný s naším postavením, preto som musel zasiahnuť,“ uviedol generálny manažér Islanders Garth Snow.

Thomas Vanek bol neoddeliteľnou súčasťou Sabres od roku 2005 a v tejto sezóne aj kapitánom mužstva. V NHL absolvoval 598 duelov základnej časti s bilanciou 254 gólov a 243 asistencií, v play-off pridal 36 štartov a v nich zaznamenal 15 presných zásahov a 5 gólových prihrávok. Rovnako 29-ročný Matt Moulson debutoval v zámorskej profilige v tíme Los Angeles, v lete 2009 sa rozhodol pre pôsobenie v NY Islanders. Na svojom konte má 333 stretnutí v NHL a zaznamenal v nich 124 gólov a 109 asistencií, v šiestich zápasoch play-off dosiahol 2 presné zásahy a jednu gólovú prihrávku. Obaja majú zmluvu len do konca aktuálnej sezóny. „Verím, že Matt zacelí dieru v našom kádri a bude lídrom v produktivite aj v kabíne. Nenachádzame sa v dobrej situácii, preto nám draftové výbery pomôžu do budúcnosti,“ poznamenal generálny manažér Sabres Darcy Regier.

„Chcel by som sa poďakovať všetkým ľuďom v klube a najmä fanúšikom Islanders, ktorých som v New Yorku stretol. Budete mi všetci chýbať. Prestup do Buffala je začiatok novej kapitoly,“ uviedol Moulson prostredníctvom svojho konta na Twitteri.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vanek #Buffalo #výmena #NY Islanders