Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je silný, aktívny a rýchly, chváli Tatara tréner Detroitu

Slovenský hokejista Tomáš Tatar je plný energie a odhodlania stať sa stabilnou súčasťou základnej zostavy tímu Detroit Red Wings v zámorskej NHL.

23.10.2013 15:50
Ducks Red Wings Hockey Foto: ,
Radosť Tomáša Tatara.
debata

V tejto sezóne nastúpil len v dvoch dueloch „červených krídel“ z desiatich možných, na druhý v pondelok pri prehre so San Jose 0:1 po samostatných nájazdoch. Proti „žralokom“ mal aj jednu z najväčších šancí duelu, no na premiérový presný zásah v aktuálnom ročníku si ešte musí počkať.

„Myslím si, že Tomáš hral veľmi dobre. Bol silný s pukom, aktívny a rýchly. Jeho výkon sa mi páčil omnoho viac ako v predchádzajúcom stretnutí,“ povedal pre Detroit Free Press tréner Mike Babcock. Tatar si v pondelok pripísal prvý štart od duelu proti Bostonu ešte v úvode októbra. „Za čakanie som dostal peknú odmenu. Snažil som sa tvoriť hru, hrať jednoducho v ťažkých situáciách,“ uviedol slovenský útočník.

Podľa kouča Babcocka je práve Tatar jedným z útočníkov Red Wings, ktorý môže byť hrozbou pre bránku súpera popri hviezdach ako Henrik Zetterberg, Pavel Daciuk či Daniel Alfredsson. „Ak by som bol tréner súpera a videl hru Red Wings, povedal by som si, že stačí eliminovať čísla 13, 40 a 11 (Daciuk, Zetterberg a Alfredsson, pozn.) a všetko máme v suchu. Naša produktivita zatiaľ nie je rozložená rovnomerne,“ poznamenal tréner Detroitu. A práve Tomáš Tatar vo formácii so Stephenom Weissom a Danielom Clearym by mohol túto skutočnosť zmeniť.

Slovenský hokejista by bol veľmi rád, ak by sa mu podarilo vybojovať si miesto v základe. Má 22 rokov (nar. 1. decembra 1990) a v minulej sezóne bol hviezdou vo farmárskej AHL, keď sa okrem zisku Calderovho pohára stal držiteľom ocenenia pre najužitočnejšieho hráča play-off.

Za Detroit absolvoval v uplynulom ročníku osemnásť duelov s bilanciou 4 góly a 3 asistencie. „Tomáš Tatar je nepochybne veľmi dobrý z technickej stránky, je veľmi silný s pukom. Vždy som to tvrdil,“ povedal Cleary.

debata chyba
Viac na túto tému: #Detroit #tatar