Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boston doma podľahol Detroitu, Buffalo opäť nevyhralo

Tím zámorskej NHL na čele so slovenským kapitánom Zdenom Chárom Boston Bruins nestačil v pondelkovom zápase na domácom ľade na hokejistov Detroitu Red Wings, ktorí o svojom triumfe rozhodli v druhej časti duelu.

14.10.2013 22:40 , aktualizované: 15.10.2013 07:09
Chara, Rask Foto: ,
Zdeno Chára natlačil útočníka Red Wings Justina Abdelkadera do brankára Tuukku Raska.
debata

Hokejisti Detroitu Red Wings zvíťazili v pondelkovom zápase zámorskej NHL nad Bostonom na jeho ľade 3:2.

Červené krídla o výhre rozhodli v druhej časti duelu. Na vedúci Zetterbergov gól z 12. min ešte dokázal zakrátko odpovedať Eriksson, avšak dva zásahy z hokejok S. Weissa a Clearyho v polovici druhej tretiny vyniesli hosťom víťazstvo. Iskierku nádeje na čo i len bod vykresal minútu pred koncom riadneho hracieho času svojim stým gólom v kariére Milan Lucic, avšak Red Wings si už vedenie udržali.

Zostrih zo zápasu Boston - Detroit

Kapitán domácich „medveďov“ Zdeno Chára si okrem takmer dvadsiatich piatich minút strávených na ľade, ktoré ho pasovali do role najvyťaženejšieho bostonského hráča, pripísal na svoje konto aj dva mínusové body a štyri strelecké pokusy. Shawn Thornton z Bostonu nastúpil na 500. zápas kariéry v NHL.

Washington najmä vďaka trom gólom z druhej tretiny zdolal Edmonton 4:2 a ukončil trojzápasovú sériu prehier. Tri asistencie nazbieral Nicklas Bäckström.

Zostrih zo zápasu Washington - Edmonton

Jason Pominville si v drese Minnesoty najskôr zaspomínal na pôsobenie v Buffale, kde bol aj kapitánom, a potom na ľade Sabres rozhodol o výhre Wild 2:1. Pominville sa presadil už proti všetkým tridsiatim tímom ligy.

Zostrih zo zápasu Buffalo - Minnesota

„Na Buffalo mám príjemné spomienky, dnes to bol deň plný emócií. Bolo skvelé, že sa mi podarilo streliť gól a navyše bol aj víťazný,“ povedal Pominville. Jeho bývalí spoluhráči stále čakajú na prvé víťazstvo v ročníku. V siedmich zápasoch od vstupu do sezóny nevyhralo Buffalo ani v rokoch 1999 a 1990.

Výsledky:

Boston – Detroit 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Góly: 15. L. Eriksson (J. Boychuk, R. Smith), 59. Lucic (D. Seidenberg) – 12. Zetterberg (Daciuk), 29. S. Weiss (Franzén), 31. Cleary (Alfredsson, J. Andersson).
CHÁRA (Boston) odohral 25 minút a pripísal si 2 mínusové body a štyri strely na bránku

Washington – Edmonton 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)
Góly: 14. Laich (Oleksy), 31. J. Ward (Nicklas Bäckström, Ovečkin), 34. Ovečkin (M. Johansson, Nicklas Bäckström), 35. Brouwer (Grabovskij, Nicklas Bäckström) – 10. B. Gordon (J. Schultz), 59. Acton (Petry, Perron).

Buffalo – Minnesota 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Góly: 36. Flynn (Girgensons) – 6. Brodziak (M. Cooke, Brodin), 40. Pominville (M. Koivu, Spurgeon).

debata chyba
Viac na túto tému: #Detroit #boston #Washington #Buffalo #Minnesota #Edmonton