Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pánik začne sezónu v NHL, Hrivík na farme

Halák, Budaj, Chára, Višňovský, Sekera, Meszároš, Hossa, Handzuš, Gáborík, Kopecký, ale aj dvojica talentovaných mladíkov - Tomáš Tatar a Richard Pánik.

29.09.2013 20:03 , aktualizované: 22:14
Marek Hrivík Foto: ,
Marek Hrivík v prípravnom zápase proti Los Angeles Kings.
debata

Slovenský hokej bude mať v úvode novej sezóny v zámorskej NHL tucet zástupcov.

Útočník Detroitu Tatar vedel už pred kempom, že jeho meno bude patriť medzi útočníkov, ktorí zostanú v prvom tíme Red Wings. V príprave však tvrdo bojoval o pozíciu v základnej zostave. Či si ju vybojoval, ukáže až prvý duel – v stredu proti Buffalu. Na posledný prípravný súboj v Toronte povolali späť do prvého tímu aj Tomáša Jurča, ale v nedeľu ho poslali späť do Grand Rapids.

Tatarov rovesník Pánik ukázal svoje možnosti už v minulom ročníku, v drese Tampy Bay odohral 25 duelov. O pozíciu v tíme Lightning však musel tvrdo bojovať vo veľkej konkurencii. Nakoniec sa medzi trinásť útočníkov dostal kompletný útok Pánik, Palát, Johnson, ktorý spolu hrával už v AHL a kouč Jon Cooper ho dal dokopy aj v prípravnom kempe. Na poslednú chvíľu sa s možnosťou zahrať si od prvého duelu sezóny v NHL rozlúčila dvojica Marek Hrivík, Michal Čajkovský.

Hrivík v príprave NY Rangers príjemne prekvapil, chválil ho tréner Alain Vigneault i zámorskí experti, no napriek tomu začne len na farme v AHL. Dvadsaťdvaročný krídelník, ktorý nastúpil na štyri predsezónne duely a zaznamenal v nich dve asistencie, zaujal realizačný tím Newyorčanov dobrou fyzickou hrou skĺbenou s rýchlym korčuľovaním a technickými zručnosťami, ako aj využiteľnosťou v ofenzíve i pri bránení. „Výkonmi v príprave vyčnieval nad väčšinou nádejí Rangers, ktoré snívajú o skoku do NHL. Hrivík má postavu pre profiligu a potvrdil, že si vynikajúco kryje puk,“ tvrdí Sean Hartnett zo CBS New York.

Čajkovského, ktorý sa v prípravných dueloch predviedol aj v dvoch pästných výmenách, poslal Washington podľa očakávaní tiež na farmu do AHL.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #tatar #čajkovský #Hrivík