Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tvrdá príprava. V Toronte tiekla krv, bili sa aj hviezdy

V prípravnom zápase pred novou sezónou hokejovej NHL medzi Torontom a Buffalom videli v polovici tretej tretiny fanúšikovia hromadnú bitku.

23.09.2013 11:58
Brian Flynn, Phil Kessel Foto: ,
Brian Flynn z Buffala v pästnom súboji s Philom Kesselom z Toronta.
debata

Zapojili sa nielen všetci desiati korčuliari, ale aj obaja brankári. Navyše, do šarvátky sa zapojil aj David Clarkson, ktorý bol v čase jej začiatku na striedačke. Keďže opustil hráčsku lavicu, podľa pravidiel NHL ho čaká desaťzápasový dištanc. Na ľade tiekla krv, bili sa aj hviezdy tímov.

Rozhodcovia v zápase rozdali 239 trestných minút, z toho 211 v 51. min. Šarvátku odštartovali krátko pred vhadzovaním domáci Phil Kessel a hosťujúci John Scott. Obaja si vymenili pár slov o predchádzajúcej pästnej výmene Jamieho Devana a Coreyho Troppa, ktorý nepatrí medzi bitkárov, a konflikt bol na svete. O 20 cm nižšia hviezda Maple Leafs len zdesene cúvala pred 115 kg vážiacim Scottom, po ktorom sa okamžite vrhli dvaja hráči Toronta. Kessel sa zmohol iba na zúfalé mlátenie hokejkou, za pokus o zranenie protihráča dostal trest do konca duelu a hrozí mu aj jednozápasový dištanc.

Bitka v Toronte.

„Bolo to odo mňa stupídne, že som cúval. Scott mi hneď povedal, že na mňa vyletí. Čo som mal robiť? Len som sa bránil, je to veľký chlap,“ tvrdil podľa nhl.com Kessel, ktorý sa však snažil súpera trafiť hokejkou aj v čase, keď už nemusel. Kessel sa stal s dvoma gólmi prvou hviezdou zápasu.

Na ľade sa do seba pustili všetci hráči, ktorí na ňom boli, Kessela prišiel chrániť Clarkson. Brankár Jonathan Bernier prekorčuľoval cez klzisko a vyzval na súboj Ryana Millera. Viac úderov v súboji gólmanov rozdal Bernier. „Videl som, že každý sa mláti. Chcel som len brániť spoluhráčov a trocha im pomôcť,“ tvrdil Bernier. Oba tímy sa najbližšie stretnú už v základnej časti sezóny 15. novembra v Buffale.

debata chyba
Viac na túto tému: #Toronto #bitka #Buffalo