Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar zostane v prvom tíme Detroitu, ale o miesto v zostave musí bojovať

Hokejovému útočníkovi Tomášovi Tatarovi sa trocha uľavilo.

16.09.2013 14:35
tatar Foto: ,
Tomáš Tatar odohral v minulej sezóne za Detroit 16 zápasov.
debata

Dvadsaťdvaročný krídelník sa od generálneho manažéra Detroitu Red Wings Kena Hollanda dozvedel, že zostáva v prvom tíme. Kým v lete bolo všetko jasné, po príchode Daniela Alfredssona a obnovení spolupráce s Danielom Clearym sa situácia okolo mladého Slováka skomplikovala. Napokon sa v Detroite rozhodli dať mu šancu od úvodu sezóny.

Tatara by museli Red Wings pred prípadným preradením na farmu zaradiť na waiver listinu nechránených hráčov a mohli by ho stratiť zadarmo. Dubnický odchovanec do AHL nechcel ísť a uvažoval aj nad prípadným presunom do Európy.

„Tomáš Tatar bude jedným zo štrnástich útočníkov, ktorí zostanú v prvom tíme,“ uviedol podľa NBCSport Ken Holland. Správu na svojom oficiálnom konte na sociálnej sieti Facebook potvrdil aj samotný útočník. „Tak je rozhodnuté. Dnes mi oznámili, že zostávam v prvom tíme medzi štrnástimi útočníkmi,“ uviedol Tatar.

Aj keď bude v prvom tíme, miesto v zostave ešte nemá isté. Naďalej musí tvrdo pracovať, aby sa dokázal presadiť. Tatar si to uvedomuje. „Stále musím tvrdo pracovať, aby som mohol mať čo najväčší čas na ľade a mohol sa herne zdokonaľovať. Je to super pocit. Dúfam, že to teraz trochu opadne a budem hrať bez tlaku. Ďakujem za podporu,“ doplnil na Facebooku Tatar.

Tatar si už dres Detroitu obliekol v 27 stretnutiach, v ktorých strelil päť gólov a pridal tri asistencie. Doteraz však miesto v prvom tíme nemal stabilné.

debata chyba
Viac na túto tému: #Detroit #Tomáš Tatar