Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V kempoch zabojuje o NHL dvadsať Slovákov

Celkovo dvadsať slovenských hokejistov sa objaví od stredy v kempoch klubov zámorskej NHL. Tradičné stálice s jednocestnou zmluvou majú miesto v kádroch isté.

11.09.2013 13:40
Capitals Lightning Hockey Foto:
Richard Pánik sa bude usilovať o miesto v prvom tíme Tampy.
debata

O šancu dostať sa do prvého tímu sa pobijú viacerí mladí hráči. Najväčšie zastúpenie bude mať slovenský hokej v kempe Detroitu Red Wings. Vo väčšine klubov sú v stredu na programe lekárske prehliadky a vo štvrtok sa začne samotná príprava.

Pozvánku do kempu Detroitu dostali Tomáš Jurčo, Tomáš Tatar a Marek Tvrdoň, o šancu v Edmontone sa budú usilovať Martin Gernát a Martin Marinčin. Trocha nečakane sa popri brankárovi Petrovi Budajovi, ktorý aj v nasledujúcej sezóne vytvorí dvojicu s Careym Priceom, objaví v kempe Montrealu Martin Réway. Postavou nižší útočník zaujal v kempe nováčikov Canadiens a dostal pozvánku aj do hlavného kempu. Réway zatiaľ nemá podpísanú s Montrealom ani zmluvu a bude bojovať aj o ňu.

V podobnej situácii je aj Michal Čajkovský vo Washingtone. Capitals budú talentovaného obrancu skúšať. Uplynulé tri sezóny hral v juniorskej OHL. S dvojcestnými zmluvami vstupujú do kempov ešte Marek Hrivík v New Yorku Rangers, Marek Viedenský v San Jose a Richard Pánik v Tampe Bay.

V úvode novej sezóny 2013/2014 by malo v NHL isto hrať desať slovenských hokejistov. V Bostone bude aj v ďalšom ročníku kapitánom Zdeno Chára, v Chicagu budú obhajovať Stanleyho pohár Michal Handzuš a Marián Hossa, v Columbuse by mal byť pilierom ofenzívy Marián Gáborík, na Floride sa spoliehajú na služby Tomáša Kopeckého. Peter Budaj by mal vstúpiť do sezóny v pozícii brankárskej dvojky Montrealu, Jaroslav Halák ako jednotka v St. Louis. Ľubomír Višňovský patrí medzi najskúsenejších hráčov New Yorku Islanders, Andrej Meszároš by sa mal po definitívnom vyliečení stať jednou z opôr Philadelphie a Andrej Sekera začne novú etapu svojej kariéry v Caroline.

V organizáciách klubov NHL sú aj ďalší Slováci, ktorí však pozvánky do hlavných kempov nedostali.

Zoznam slovenských hokejistov s pozvánkami do kempov klubov NHL:

Boston Bruins: Zdeno Chára Carolina Hurricanes: Andrej Sekera Columbus Blue Jackets: Marián Gáborík Chicago Blackhawks: Marián Hossa, Michal Handzuš Detroit Red Wings: Tomáš Tatar*, Marek Tvrdoň*, Tomáš Jurčo* Edmonton Oilers: Martin Gernát*, Martin Marinčin* Florida Panthers: Tomáš Kopecký Montreal Canadiens: Peter Budaj, Martin Reway** New York Islanders: Ľubomír Višňovský New York Rangers: Marek Hrivík* Philadelphia Flyers: Andrej Meszároš St. Louis Blues: Jaroslav Halák San Jose Sharks: Marek Viedenský* Tampa Bay Lightning: Richard Pánik* Washington Capitals: Michal Čajkovský**

Pozn.: * – hráč má dvojcestnú zmluvu, ** – hráč je bez zmluvy s klubom NHL

debata chyba
Viac na túto tému: #slováci #kempy #sezóna 2013/2014