Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shaw predáva majstrovské stehy, chce podporiť onkológiu

Kanadský hokejový útočník Andrew Shaw sa rozhodol získať financie na podporu onkológie zaujímavým spôsobom. Do dražby venoval stehy, ktorými mu zašili oblasť pravého líca po zásahu pukom v šiestom finále tohtoročnej edície Stanleyho pohára.

08.08.2013 13:06
Andrew Shaw Foto:
Andrew Shaw.
debata

Dvadsaťdvaročného centra tímu Chicago Blackhawks trafil puk v I. tretine duelu proti Bostonu pri pokuse o jeho vyhodenie útočníkom Bruins Shawnom Thorntonom. V zázemí si kanadský mladík nechal zašiť tvár a pokračoval v zápase, v ktorom jeho tím zvíťazil 3:2 a tešil sa zo zisku cenného Stanleyho pohára. Počas osláv z celkového triumfu v play-off sa rana útočníkovi „jastrabov“ otvorila tvár mu zaliala krv. Fotografia s červenou škvrnou na jeho líci pri radosti z cennej trofeje obletela svet, čo chce Andrew Shaw využiť a formou aukcie použitého lekárskeho materiálu plánuje získať peňažné prostriedky na boj proti rakovine. Podporovať onkológiu sa mladý Kanaďan rozhodol po tom, ako túto chorobu diagnostikovali lekári jeho matke. Okrem stehov bude súčasťou dražby, ktorá sa začne 15. augusta a potrvá desať dní, aj podpísaná Shawova fotografia a niekoľko ďalších hokejových artefaktov.

Informácie priniesol denník Chicago Tribune s odvolaním sa na stránku na Facebooku venovanú Shawovej charitatívnej aukcii. „Zástupcovia nadácie, na účet ktorej poputujú všetky financie, sľúbili, že celá čiastka pôjde na výskum rakoviny prsníka,“ uvádza sa na Facebooku.

debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #shaw #stehy #onkológia