Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágrov odkaz mladým Čechom a Slovákom: Kto pracuje, má šancu

Smola, ale nevadí, mohol si povedať po druhom finálovom zápase NHL Jaromír Jágr.

16.06.2013 17:59
Jágr, Boston, NHL Foto: ,
Jaromír Jágr v drese Bostonu.
debata (4)

Legendárny český útočník stále čaká na svoj premiérový gól v tohtoročnom play off. V prvom i druhom finále trafil v predĺžení žrď. „Dúfam, že som si ušetril gól na ďalší zápas. A keď nie a zvíťazíme, tak sa nič nedeje,“ povedal bezprostredne po zápase v bostonskej kabíne 40-ročný veterán.

Úvod zápasu akoby ste zaspali, čo sa stalo?
Je pravda, že v prvej tretine sme boli hrozní. Domáci boli všade skôr, vyhrávali osobné súboje. My sme boli pomalší, ako keby z neviem akého dôvodu nikto nehral. Ešte šťastie, že sme nedostali druhý gól. To už by bol problém. Ale v druhej tretine sa už hra vyrovnala, mali sme častejšie puk na hokejkách. Vyvinuli sme na ich obrancov tlak a tí potom robili chyby. Myslím, že v predĺžení už sme boli lepší a som veľmi rád, že sme vyrovnali stav série na 1:1.

V dvoch zápasoch proti Chicagu ste sa už trochu oťukali. Ako by ste charakterizovali hru súpera?
Všetko je o rýchlosti. Spravíš chybu na modrej čiare a už je zle. Chicago má veľmi dobré protiútoky. Hrajú podobným štýlom ako Pittsburgh, s ktorým sme súperili predtým.

Videosumár zápasu Chicago - Boston

Čo ste si pomysleli, keď ste v predĺžení trafili žrď?
Vtedy som bol nahnevaný, ale napokon sme vyhrali a mužstvo môj gól nepotrebovalo. Možno som si ho ušetril na ďalší zápas. A keď nie a zvíťazíme, tak sa nič nedeje.

Finále púta veľkú pozornosť, hrajú kluby z originálnej šestky, zápasy majú skvelú atmosféru. Užívate si ich?
Hrať finále play off a ešte v Chicagu, kde ľudia dokážu vytvoriť skvelú atmosféru, to sa nedá kúpiť. To musíte jednoducho zažiť. Na druhej strane, nemôžem povedať, že si zápasy užívam. Na ľade si robím svoju prácu, každý je pod tlakom. Cítite veľkú zodpovednosť, aby sa spoluhráči na vás mohli spoľahnúť.

V oboch tímoch je dovedna až sedem hráčov z Česka a Slovenska. Čo to pre český a slovenský hokej znamená?
V prvom rade je to po takom úpadku pre český i slovenský hokej príjemná správa. V poslednom čase nebolo v NHL draftovaných veľa Čechov a pokiaľ viem ani Slovákov. Toto finále môže byť signálom pre mladých hokejistov, všetko záleží len na nich. Vidia, že kto na sebe tvrdo pracuje, šancu v NHL dostane.

4 debata chyba