Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chicago má finálový mečbal. Hossa rozhodol, prihrával mu Handzuš

Hokejisti Chicaga zvíťazili vo štvrtom zápase finále Západnej konferencie NHL nad Los Angeles 3:2 a v sérii sa ujali vedenia 3:1.

07.06.2013 07:02
Handzuš, Quick Foto: ,
Michal Handzuš z Chicaga sa teší z gólu Mariána Hossu, ktorý prekonal brankára Los Angeles Jonathana Quicka.
debata (2)

Víťazný gól Blackhawks strelil slovenský útočník Marián Hossa po prihrávke svojho krajana Michala Handzuša.

Kings prišli o šestnásťzápasovú šnúru bez prehry na domácom ľade. V Staples Center vo štvrtok dvakrát viedli, no ani to im nestačilo. Skóre otvoril vo 4. minúte Slava Vojnov, o 10 minút neskôr vyrovnal Bryan Bickell. Na začiatku 2. tretiny sa presadili domáci zásluhou Dustina Pennera, na 2:2 upravil v 39. minúte Patrick Kane. Chvíľa slovenských útočníkov prišla 70 sekúnd po začiatku tretej tretiny.

Videosumár zápasu Los Angeles - Chicago

Rýchlu akciu založil Johnny Oduya, ktorý našiel od vlastnej modrej na červenej čiare číhajúceho Handzuša. Kings chybne striedali, na ľade ostal zo zadákov iba Jake Muzzin. V prečíslení prihral Banskobystričan nekrytému Hossovi, ktorý pálil z prvej. „Len som videl ako prebral puk v strednom pásme a potiahol ho po ľavej strane. Boli sme v prečíslení, urobil to excelentne a ja som sa snažil len strieľať z prvej do otvoreného priestoru,“ popisoval rozhodujúci moment duelu Hossa.

„Dnes sme bojovali od začiatku do konca. Našli sme napokon spôsob k úspešnému zakončeniu. Sme hrdí, že sme v Los Angeles vyhrali aspoň jeden zápas,“ povedal v pozápasovom rozhovore pre NBC Sports Hossa. Pre slovenského krídelníka bol gól druhým v tejto sérii a celkovo siedmym v tohtoročnom play off.

Hokejisti Chicaga sa tešia z výhry nad Los... Foto: SITA/AP, Chris Carlson
Chicago, Handzuš, Hossa Hokejisti Chicaga sa tešia z výhry nad Los Angeles. Vľavo slovenskí útočníci Michal Handzuš a Marián Hossa.

Blackhawks 3. tretinu úplne ovládli, na brankára Coreyho Crawforda vyslali hráči Kings len dve strely. „Dvakrát sme viedli, no nevyužili sme to. Súper duel otočil a tesný náskok si udržal. Musíme sa poučiť z chýb, ktoré sme spravili,“ uviedol tréner Kings Darryl Sutter. „Na tento zápas musíme čo najskôr zabudnúť a v Chicagu zvíťaziť. Nemôžeme pomýšľať na iný scenár,“ povedal obranca Los Angeles Matt Greene.

Hossu vyhlásili za prvú hviezdu zápasu, odohral vyše 19 minút, zaznamenal aj dva plusové body. Handzuš strávil na ľade necelých 13 minút, mal 54,5% úspešnosť na vhadzovaniach. Chicago sa dokázalo vyrovnať s absenciou kľúčového obrancu Duncana Keitha, ktorý pauzoval pre trest.

Piaty duel, v ktorom najlepší tím základnej časti môže rozhodnúť o postupe do finále Stanleyho pohára, odohrajú v sobotu v Chicagu.

„Čaká nás zaujímavý zápas na domácom ľade, stopercentne sa naň pripravíme. Sme vo výhodnej pozícii, tešíme sa na našich fanúšikov, ktorý budu určite poriadne hluční,“ povedal tréner Chicaga Joel Quenneville.

Finále Západnej konferencie NHL – 4. zápas:
Los Angeles – Chicago 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) – stav série: 1:3
Góly: 4. Vojnov (Clifford, Fraser), 23. Penner (J. Carter, Toffoli) – 14. Bickell (Frolík, Hjalmarsson), 39. P. Kane (Bickell, Hjalmarsson), 42. HOSSA (HANDZUŠ, Oduya)

2 debata chyba