Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára totálne vygumoval Crosbyho s Malkinom, Boston vyhral 6:1

V druhom zápase finále play-off Východnej konferencie kanadsko-americkej NHL hráči Bostonu Bruins deklasovali Pittsburgh Penguins 6:1 (4:1, 0:0, 2:0) a v sérii na štyri víťazstvá vedú už 2:0.

04.06.2013 06:56
Sidney Crosby Foto:
Sidney Crosby na ľade počas druhej tretiny, keď už bolo o zápase prakticky rozhodnuté.
debata (8)

Najvyťaženejším hráčom v dueli bol kapitán „medveďov“ Slovák Zdeno Chára, ktorý strávil na ľade 24:25 min. Do bodových štatistík sa síce nezapísal, ale o tom, že si dôsledne plnil svoje defenzívne úlohy, svedčí aj údaj o štyroch ním zblokovaných strelách súpera.

Hostia sa už po 28 sekundách ujali vedenia, keď chybu Sidneyho Crosbyho využil Brad Marchand na otvorenie skóre. V 15. min pridal druhý gól do siete „tučniakov“ Horton a o necelé dve minúty už bolo 3:0 pre hostí po strele lídra bodovania v play-off Čecha Davida Krejčího. Brankár Pittsburghu Tomáš Vokoun to vzdal a nechal sa vystriedať.

V poslednej minúte prvej tretiny videli diváci dva góly, keď najskôr Brandon Sutter vykresal iskierku nádeje pre domácich, ale deväť sekúnd pred sirénou ju opäť sfúkol Marchand.

V druhej tretine sa viac bránilo a tribúny márne čakali na zmenu skóre. Hneď v 27. sekunde záverečnej časti hry sa presadil Patrice Bergeron a skóre uzavrel v predposlednej minúte Boychuk.

„Nemôžeme sa uspokojiť. Dve víťazstvá sú stále iba dve. Pred nami je naďalej dlhá cesta, nesmieme zaspať, lebo Pittsburgh je natoľko silný, že túto sériu dokáže zvrátiť,“ povedal po zápase Milan Lucic z Bostonu.

Kouč domácich sa po debakli zastal českého brankára Tomáša Vokouna. „Aj keď sme prehrávali 0:3, ťažko za góly viniť brankára. Súperovi sme ponúkli také príležitosti, že gólmani boli doslova bezbranní,“ tvrdil Dan Bylsma.

Oveľa stručnejší v hodnotení bol kapitán tučniakov Crosby. „Dnes sme hrali otrasne. Inak sa to vlastne ani nedá nazvať,“ poznamenal.

„Musíme začať hrať ako tím. Treba sa vrátiť k základom našej hry a bojovať ako jedna skupina. A všetci do jedného, nielen 87 [Crosby], 71 [Malkin] a 58 [Letang],“ dodal.

Tretí zápas finálovej série je na programe v stredu 5. júna v Bostone.

Pittsburgh Penguins – Boston Bruins 1:6 (1:4, 0:0, 0:2)
Góly: 20. B. Sutter (M. Cooke, P. Martin) – 1. B. Marchand, 15. Horton (Krug), 17. Krejčí (Horton, Lucic), 20. Marchand (P. Bergeron, Jágr), 41. P. Bergeron (Jágr, Boychuk), 59. Boychuk (S. Thornton, G. Campbell)

8 debata chyba