Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa otváral skóre, Handzuš vyrovnával, Chicago žije

Hokejisti Chicaga boli 20 minút od odchodu na letné dovolenky. Potom strelili Detroitu v tretej tretine tri góly a vynútili si siedmy rozhodujúci zápas v semifinále Západnej konferencie. Pritom v sérii prehrávali už 1:3.

28.05.2013 07:13
Detroit - Chicago Foto: ,
Michal Handzuš sa teší zo svojho gólu do siete Detroitu.
debata

Šiesty duel v Joe Louis Arene v Detroite režírovali aj slovenskí útočníci v drese Blackhawks. Marián Hossa strelil gól a pridal aj asistenciu, Michal Handzuš raz trafil do čierneho.

Už v 4. min otváral Hossa skóre, keď presilovke v neprehľadnej situácii bekhendom posunul puk za chrbát brankára Jimmyho Howarda. Bol to piaty gól 34-ročného slovenského krídelníka v tohtoročnom play off a druhý v početnej prevahe. Domáci vyrovnali v 19. min zásluhou Patricka Eavesa a v polovici stretnutia švédsky center Joakim Andersson dokonca dostal Detroit do vedenia.

Videozáznam zo 6. zápasu Detroit - Chicago.

V tretej tretine išlo Chicagu o všetko a v tejto situácii za deväť minút strelilo tri góly. Už v 51. sekunde Handzuš sám pred brankárom s pokojom jemu vlastným zamiešal puk a s prehľadom vyrovnal na 2:2. V 46. min Bryan Bickell dorazil strelu Jonathana Toewsa, pričom druhú asistenciu pripísali Hossovi. Predčasný knokaut pre Red Wings prišiel v 50. min, keď obranca Detroitu Carlo Colaiacovo sekol Michaela Frolíka v gólovej situácii pred brankárom a český útočník rutinérsky premenil nariadené trestné strieľanie – zvýšil na 4:2 pre hostí. Stal sa prvým hráčom histórie NHL, ktorý v play off dosiahol dva presné zásahy z tejto hernej situácie. Prvýkrát bol úspešný pred dvoma rokmi proti Vancouveru. „Som veľmi prekvapený, že som zatiaľ jediný,“ poznamenal 25-ročný rodák z Kladna.

Domáci ešte v samom závere znížili švajčiarskym útočníkom Damienom Brunnerom na 3:4, ale vyrovnať už nestačili. Rozhodujúci siedmy zápas je na programe v stredu v Chicagu.

"Všetko je to o sebadôvere a o tom nepodľahnúť panike. Po druhej tretine sme zostali pri svojej hre a našli cestu k víťazstvu. Premenili sme šance, naša tvrdá práca sa vyplatila,“ hodnotil kapitán Chicaga Toews pre nhl.com.

„Čaká nás siedmy zápas v Chicagu a všetci sa naň tešíme. Milujem rozhodujúce siedme stretnutia sérií v play off,“ povedal tréner Detroitu Mike Babcock a dodal: „Máme šancu vyradiť náročného súpera.“

Západná konferencia – semifiníle:
Detroit – Chicago 3:4 (1:1, 1:0, 1:3) – stav série 3:3
Góly: 19. Eaves (D. Miller, Brendan Smith), 31. Andersson (Kindl), 60. Brunner (Daciuk, Cleary) – 4. HOSSA (Toews, Keith), 41. HANDZUŠ (Hjalmarsson), 46. Bickell (Toews, HOSSA), 50. Frolík
Marián Hossa odohral 17:49 min, 1 gól, 1 asistencia, 3 strely na bránku, 2 plusové body, 2 trestné minúty, Michal Handzuš (obaja Chicago) odohral 17:03 min, 1 gól, 1 strela na bránku, 1 plusový bod, 1 zblokovaná strela, úspešnosť na vhadzovaní 42% (5 z 12)

debata chyba