Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chicago zdolalo Detroit, Hossa pomohol gólom

Vďaka pohotovosti netradičných strelcov, ale aj Mariána Hossu zvíťazilo Chicago nad Detroitom 4:1 v prvom súboji semifinále Západnej konferencie NHL.

16.05.2013 07:10
Red Wings Blackhawks Hockey Foto: ,
Marián Hossa pozdravuje spoluhráčov na striedačke po svojom góle.
debata

Hossa otváral skóre zápasu pred 21 494 divákmi v United Center. V polovici prvej tretiny mu v presilovke prihral Jonathan Toews a slovenský krídelník strelou bez prípravy prekvapil Howarda v bránke Red Wings. Pre 34-ročného Hossu to bol štvrtý gól v tohtoročnom play off a celkovo štyridsiaty vo vyraďovacích sériách NHL v karére. Hossa odohral 20 minút, päťkrát vystrelil a stal sa druhou hviezdou zápasu.

Neprešla ani minúta po jeho góle a hostia zásluhou Švajčiara Damiena Brunnera vyrovnali. Potom sa na dve tretiny strelci odmlčali a domáci preklopili skóre na svoju stranu až zásluhou netradičných švédskych strelcov. V 49. min poslal Blackhawks do vedenia obranca Johnny Oduya a o tri minúty zvyšoval na 3:1 Marcus Krüger. Potom sa ešte na domácej strane zaskvel obranným zákrokom Brent Seabrook. Odrazený puk od brankára Coreyho Crawforda mieril od hornej žŕdky do siete Chicaga, ale Seabrook ho v poslednej chvíli ešte vo vzduchu hokejkou poslal pod Crawforda. V závere domáci pečatili do prázdnej bránky na 4:1.

Videozáznam z 1. zápasu play off Chicago - Detroit

Chicago celkovo prevýšilo Detroit v strelách na bránku 41:21. "Tento zápas nám vyšiel. Odohrali sme ho s veľkým nasadením a dobre sme rozhadzovali puky. Ukázali sme, že máme korčuliarsky veľmi zdatný tím,“ komentoval Marián Hossa pre nhl.com. "Bol to náš najlepší výkon v tohtoročnom play off. Začiatok sme mali slabší, nohy boli po týždni bez zápasov ešte tuhé. Ale postupne sme sa dostávali do tempa a hrali sme veľmi dobre,“ dodal trojbodový Patrick Sharpa (1+2).

Dva tímy z tzv. Original Six NHL sa stretávajú v play off šestnásty raz, Chicago zatiaľ mierne vedie 8:7. Ostatné dve série však ovládol Detroit, ktorý však v tejto sezóne nevyhral nad Chicagom zatiaľ ani jeden z piatich zápasov.

Západná konferencia – semifinále:
Chicago – Detroit 4:1 (1:1, 0:0, 3:0) – stav série 1:0
Góly: 10. Hossa (Toews, Sharp), 49. Oduya (Sharp, P. Kane, 52. Krüger (Carcillo, Leddy), 60. Sharp (Hjalmarsson) – 11. Brunner (Nyquist, Ericsson)
Marián Hossa odohral 20:03 min, 1 gól, 5 striel, 1 mínusový bod, Michal Handzuš (obaja Chicago) odohral 17:01, 1 plusový bod, vyhral 7 z 11 vhadzovaní (úspešnosť 64%)

debata chyba