Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pittsburgh a Los Angeles na úvod doma nezaváhali

Hokejisti Pittsburghu a Los Angeles na domácom ľade víťazne rozbehli série 2. kola play off NHL. Pittsburgh zdolal Ottawu 4:1 a obhajca Stanley Cupu z Los Angeles zvíťazil nad San Jose 2:0.

15.05.2013 07:31
Los Angeles - San Jose Foto: ,
Parádny zákrok brankára San Jose Anttiho Niemiho, ktorý chytil do rukavice puk. Prizerá sa útočník Los Angeles Anže Kopitar.
debata

Pittsburgh strelil dva góly v presilovkách a jeden pridal dokonca v oslabení. Keď Dupuis v 52. min v početnej nevýhode, ale v prečíslení dvoch na jedného, strelil štvrtý gól domácich, bolo predčasne rozhodnuté. Jevgenij Malkin a Chris Kunitz sa na víťazstve Penguins podieľali gólom a asistenciou.

Hostia z Ottawy domácich síce prestrieľali, ale Tomáš Vokoun pustil za chrbát len jednu z 36 striel hostí. Aj to bola dorážka, keď presne nevedel, kde má puk. Odkedy skúsený 36-ročný český brankár nahradil Marca-Andreho Fleuryho, dostal v troch zápasoch iba štyri góly.

„Voky je skvelý. Je to dobrý pocit mať v tíme dvoch brankárov s takým sebavedomím,“ vyhlásil útočník Pittsburghu Jarome Iginla pre nhl.com. "Dobre sme forčekovali a sledovali hru s pukom, preto sme nemali problém prenikať do ofenzívnej tretiny,“ podotkol tréner Pittsburghu Dan Bylsma.

Videozáznam z 1. zápasu Pittsburgh - Ottawa.

Hráči Los Angeles čakali 21 rokov na to, aby odštartovali sériu play off na domácom ľade. A štart to bol víťazný. Za svoj triumf nad San Jose môžu ďakovať najmä trojici Jonathan Quick – Slava Vojnov – Mike Richards. Prvý vychytal shutout, keď zneškodnil všetkých 35 striel z hokejok hráčov Sharks. Ďalší dvaja sa podelili o gól a asistenciu pri jediných dvoch góloch, ktoré v stretnutí padli. Pre San Jose je to vôbec prvá prehra v tohtoročnom play off, keďže Vancouver „vybavili“ v 1. kole hladko 4:0 na zápasy.

„Quick nás skvelými zákrokmi podržal najmä v prvej tretine. Je skvelé začať sériu víťazstvom,“ vyhlásil Richards.

Videozáznam z 1. zápasu Los Angeles - San Jose.

Sumáre NHL

Východná konferencia – semifinále:
Pittsburgh – Ottawa 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) – stav série 1:0
Góly: 3. P. Martin (Malkin, Morrow), 13. Malkin (Kunitz, Neal), 39. Kunitz (Iginla, Letang), 52. Dupuis (D. Murray) – 5. Greening (Condra, Cowen)

Západná konferencia – semifinále:
Los Angeles – San Jose 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) – stav série 1:0
Góly: 20. Vojnov (M. Richards, J. Carter), 33. M. Richards (Vojnov, Scuderi)

debata chyba