Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára asistoval, ale Boston prehral. Postúpil iba Detroit

Len jedno postupové rozuzlenie priniesla nedeľňajšia noc v NHL. Detroit zvíťazil v Anaheime 3:2 a nebude chýbať v semifinále Západnej konferencie.

13.05.2013 07:16
Toronto - Boston Foto: ,
Ani Zdeno Chára nezabránil kapitánovi Toronta Dionovi Phaneufovi v strelení gólu.
debata

Hokejisti Bostonu nevyužili postupový mečbal. Torontu podľahli na jeho ľade 1:2 a túto sériu 1. kola na východe bude musieť rozhodnúť až pondelkový siedmy zápas v Bostone.

Góly Toronta strieľali v tretej tretine obranca Dion Phaneuf a útočník Phil Kessel, ktorý pred časom pôsobil práve v Bostone. Hostia znížili 26 sekúnd pred naplnením 60. min Milanom Lucicom aj s prispením slovenského obrancu Zdena Cháru, ale na vyrovnanie mali málo času. Kapitán Bostonu Chára strávil na ľade 28:26 min, suverénne najviac zo všetkých korčuliarov oboch tímov. Rozdával bodyčeky, blokoval strely súpera, ale nestačilo to.

Maple Leafs doteraz dokázali otočiť sériu play-off z 1:3 na 4:3 na zápasy len v roku 1942 vo finále Stanleyho pohára proti Detroitu, vtedy dokonca prehrávali už 0:3. Boston doma zdolali vo vyraďovacích bojoch po dlhých 54 rokoch. Naposledy predtým sa im to podarilo 31. marca 1959. Odvtedy Toronto na svojom ľade privítalo Boston deväťkrát a vždy prehralo.

„Zle sme manažovali svoju hru s pukom. Priveľa sme premýšľali, namiesto striel volili zbytočne ďalšie prihrávky. Hovoril som už hráčom počas sezóny veľakrát, že sme mužstvo dvoch tvárí v štýle Dr. Jekyll – Mr. Hyde. Verím, že v zápase číslo 7 ukážeme to krajšiu tvár,“ povedal takmer filozoficky kouč Bostonu Claude Julien.

Videozáznam zo súboja Toronto - Boston.

Aj sériu Washingtonu s New York Rangers rozhodne siedmy duel. Rangers využili aj do tretice výhodu domáceho ľadu. Posila z Columbusu Derick Brassard v polovici stretnutia s pomocou nešťastného teču obrancu Steva Oleksyho prepálil všetko pred sebou a rozhodol, lebo ďalšie góly už nepadli. Brankár Henrik Lundqvist pochytal všetkých 27 striel hráčov Capitals a pripísal si siedmy shutout v play off v kariére.

Pred rokom sa v zápase číslo sedem tešili z postupu hráči Rangers, teraz sa bude hrať vo Verizon Center vo Washingtone. Vlani sa však obaja súperi stretli až v 2. kole, čiže semifinále konferencie.

„Keď som dostal prihrávku, najprv som chcel vrátiť puk späť Johnovi Moorovi, ale nakoniec som sa rozhodol strieľať. Videl som Ricka Nasha ako cloní brankárovi, tak som to vypálil. Obranca to tečoval, ale prešlo to,“ cituje jediného strelca zápasu server NHL.

„Veľké a zaslúžené víťazstvo. Bol to zápas, v ktorom sme museli tvrdo pracovať na finálny výsledok. Fyzická hra, veľa zrážok, blokov, stretov pri mantineli, ale ideme do siedmeho zápasu,“ komentoval gólman Rangers Henrik Lundqvist.

Videozáznam zo súboja NY Rangers - Washington.

Sumáre z NHL

Východná konferencia – štvrťfinále:
Toronto – Boston 2:1 (0:0, 0:0, 2:1) – stav série 3:3
Góly: 42. Phaneuf (Kadri, Van Riemsdyk), 49. Kessel (Van Riemsdyk, Franson) – 60. Lucic (Jágr, CHÁRA)
Zdeno Chára (Boston) odohral 28:26 min, 1 asistencia, 2 strely, mínusový bod 5 bodyčekov a 3 zblokované strely

New York Rangers – Washington 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) – stav série 3:3
Gól: 30. Brassard (Moore, Zuccarello)

Západná konferencia – štvrťfinále:
Anaheim – Detroit 2:3 (1:2, 0:1, 1:0) – konečný výsledok série 3:4
Góly: 14. Etem (Beauchemin, Hiller), 57. Beauchemin (Getzlaf, Fowler) – 2. Zetterberg (Filppula, Kindl), 17. Abdelkader, 34. Filppula (Cleary, Zetterberg)

debata chyba