Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára asistoval, ale Boston zaváhal proti Torontu

Hokejisti Bostonu nepridali druhé víťazstvo. Vo štvrťfinálovej sérii Východnej konferencie NHL prehrali na domácom ľade s Torontom 2:4.

05.05.2013 07:18
Boston - Toronto Foto: ,
Slovenský obranca Bostonu Zdeno Chara (č. 33) v súboji s krídelníkom Toronta Coltonom Orrom.
debata

Slovenský kapitán domácich Zdeno Chára asistoval v 51. min pri góle Johnnyho Boychuka na 2:3, ale ďalší gól už Bruins nepridali. O víťazstve kanadského tímu definitívne rozhodol James van Riemsdyk v 57. min. Dva góly Toronta strelil Joffrey Lupul a jeden pridal bývalý hráč Bostonu Phil Kessel.

„Hrali sme tímovo a najmä dôrazne pred našou bránkou. Tak to aj musí pokračovať. Nemôžete vyhrávať v play off so štyrmi alebo piatimi hráčmi. Všetci sa na tých výsledkoch musia podieľať,“ vravel dvojgólový Lupul pre nhl.com.

Videozáznam zo zápasu Boston - Toronto.

Šesťdesiatosem minút čakali fanúšikovia vo Verizon Center vo Washingtone na gól a nakoniec prepukli v radostné oslavy. Mike Ribeiro v presilovke nabil obrancovi Mikovi Greenovi a ten nechytateľnou strelou prekonal jediný raz v zápase skvelého Henrika Ludqvista v bránke Rangers. Washington vedie pred cestou do New Yorku 2:0 na zápasy. Green je v poslednom čase veľmi ofenzívne naladený. V poslednom zápase základnej časti dvoma gólmi a asistenciou položil na lopatky Boston, v prvom súboji play off prihrával na gól Alexandrovi Ovečkinovi a teraz opäť rozhodol gólom zápas.

„Je trpezlivý vo všetkých situáciách na ľade. Zbytočne sa neponáhľa, neodpaľuje puky. Hrá v play off rovnako ako počas základnej časti a takých hráčov nie je veľa. Je pre nás šťastím, že ho máme v tíme,“ vravel o Greenovi brankár Braden Holtby.

Detroit prehral doma s Anaheimom hladko 0:4 a hostia vedú v sérii 2:1. Red Wings nestrelili gól v play off vôbec prvý raz od roku 2007 a tiež premiérovo z 28 zápasov vyraďovacej časti proti Ducks. Keď v 16. min druhej tretiny domáci Justin Abdelkader dostal päťminútový trest plus do konca zápasu za tvrdé narazdenie obrancu hostí Toniho Lydmana, ktorý už potom nepokračoval v stretnutí. Bol to jeden z rozhodujúcich momentov. Z následnej presilovky hostia otvorili skóre Nickom Boninom. V 47. min kapitán Anaheimu Ryan Getzlaf šikovne vypichol v oslabení puk Damienovi Brunnerovi a zvýšil na 2:0.

Videozáznam zo zápasu Detroit - Anaheim.

Domáci už nedokázali odpovedať a do konca zápasu ešte dvakrát inkasovali. Raz z hokejky 20-ročného nováčika Emersona Etema, pre ktorého to bol prvý gól v play off v kariére. „Gól na 2:0 súpera potopil. Takéto momenty predvádzajú na ľade len veľkí hokejisti a náš kapitán takým je. Počas celej sezóny,“ vyhlásil o Gertzlafovi jeho spoluhráč Andrew Cogliano.

Obhajca Stanleyho pohára Los Angeles Kings sa dočkal prvého víťazstva v sérii so St. Louis Blues a znížil na 1:2. Vyrovnané stretnutie rozhodol jediný gól z hokejky ruského obrancu Slavu Vojnova z 25. min. Hostia nastúpili opäť bez slovenského brankára Jaroslava Haláka, ktorý iba zo striedačky kryl chrbát Brianovi Elliottovi.

Východná konferencia – štvrťfinále:

Washington – New York Rangers 1:0 po predĺž. (0:0, 0:0, 0:0 – 1:0) – stav série 2:0
Gól: 68. Green (Ribeiro, Ovečkin)

Boston – Toronto 2:4 (0:0, 1:2, 1:2) – stav série 1:1
Góly: 22. Horton (Lucic, Krejčí), 51. Boychuk (CHÁRA, Marchand) – 26. Lupul (Gardiner, Gunnarsson), 32. Lupul (Frattin, Phaneuf), 41. Kessel (Kadri, Hamilton), 57. Van Riemsdyk (Grabovskij, Kuľomin)
Zdeno Chára (Boston) odohral 25:49 min, 1 asistencia, 2 plusové body, 4 strely, 4 trestné minúty, 4 bodyčeky a 1 zblokovaná strela

Západná konferencia – štvrťfinále:

Detroit – Anaheim 0:4 (0:0, 0:1, 0:3) – stav série 1:2
Góly: 36. Bonino (Perry, Getzlaf), 47. Getzlaf, 49. Etem (Selänne), 54. Beleskey (S. Koivu, Ryan)

Los Angeles – St. Louis 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) – stav série 1:2
Gól: 25. Vojnov (Martinez, Lewis)

debata chyba