Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa udrel v oslabení, Chicago zvíťazilo v St. Louis

Hokejisti Chicaga Blackhawks neuberajú plyn, hoci majú už dávnejšie zabezpečený postup do play off. So 68 bodmi sú na čele NHL.

14.04.2013 23:04 , aktualizované: 15.04.2013 07:25
Blackhawks Blues Hockey Foto: ,
Marián Hossa oslavuje gól so spoluhráčmi Jonathanom Toewsom (19) a Niklasom Hjalmarssonom (vľavo).
debata

Chicago zvíťazilo 2:0 na ľade v St. Louis. Skóre otvoril v 24. min Bryan Bickell, v tretej tretine pridal v oslabení poistku slovenský krídelník Marián Hossa. Brankár Corey Crawford zneškodnil všetkých 30 striel domácich a dosiahol ôsmy shutout v kariére. Hossa strelil svoj 15. gól v sezóne a pričinil sa o rekordné 17. víťazstvo Blackhawks na ľade súpera. Oba tímy odohrali tvrdý fyzicky náročný zápas hodný play off. V tom sa zhodli obaja tréneri.

„Nemali sme priestor na to, aby sme predvádzali pekný hokej,“ cituje Hossu server nhl.com. „Bol to náročný zápas, často sa hralo do tela. Dôležité bolo, že sme sa ujali vedenia, zomkli sa a hrali naozaj dobre,“ pochválil svoje mužstvo tréner Chicaga Joel Quenneville.

„Niektorí naši hokejisti aj hráči súpera boli skvelí, od niektorých ďalších našich sme však čakali viac,“ komentoval Ken Hitchcock zo striedačky St. Louis. Skúsený kouč ani na druhý pokus nevyužil možnosť pripísať si do osobnej kroniky 600. víťazstvo v kariére.

Videosumár zápasu St. Louis - Chicago

Po sobotňajšom trojbodovom predstavení proti Washingtonu na ľade Buffala útočník Tampy Richard Pánik nebodoval. Tentoraz sa tešil domáci obranca Andrej Sekera, ktorý ukončil zápas s dvoma plusovými bodmi a Sabres zvíťazili 3:1. Buffalo poskočilo na desiatu priečku vo Východnej konferencii a päť zápasov pred koncom zaostáva o štyri body za Rangers, ktorí sú na poslednom ôsmom postupovom mieste.

„Hráči veria, že ešte môžu postúpiť do play off. Mali sme nejaké problémy počas týždňa, ale hodili sme ich za hlavu a odrazili sa k lepšiemu výkonu,“ vravel po stretnutí tréner Buffala Ron Rolston.

Zápas bez inkasovaného gólu absolvoval v nedeľu aj Jimmy Howard z Detroitu. Jeho tím zvíťazil v Nashville 3:0 aj vďaka gólu a asistencii švédskeho útočníka Henrika Zetterberga. Detroit, ktorý dvadsaťjedenkrát za sebou nechýbal v play off, sa posunul späť na ôsmu priečku v Západnej konferencii pred Dallas. Howard má v tejto sezóne na konte už tri shutouty a celkovo počas kariéry v NHL štrnásť.

Videosumár zo zápasu Nashville - Detroit.

Sumáre z NHL:

St. Louis – Chicago 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Góly: 25. Bickell (Stalberg), 47. HOSSA (Toews)
Marián Hossa (Chicago) odohral 20:54 min, trikrát vystrelil, dal jeden gól, jednu strelu súpera zblokoval a ukončil zápas s jedným plusovým bodom

Buffalo – Tampa Bay 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Góly: 5. Ennis (Vanek, Ehrhoff), 28. Hecht (Gerbe), 33. Porter (Flynn, Ott) – 34. Pouliot (Brewer, Lecavalier)
Andrej Sekera (Buffalo) strávil na ľade 24:03 min, zblokoval jednu strelu a pripísal si dva plusové body – Richard Pánik (Tampa) odohral 14:38 min, dvakrát vystrelil, raz bodyčekoval a skončil zápas s dvoma mínusovými bodmi

Nashville – Detroit 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Góly: 27. Zetterberg (Dekeyser, Daciuk), 58. Franzén (Filppula, Cleary), 59. Abdelkader (Zetterberg, Daciuk)

debata chyba