Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Meszároš by mohol byť v poriadku už v decembri

Rehabilitácia slovenského hokejového obrancu Andreja Meszároša po augustovej operácii achilovky pravej nohy je zatiaľ úspešná.

24.10.2012 10:53
Andrej Meszároš Foto:
Andrej Meszároš.
debata

Pôvodné odhady hovorili o osemmesačnej liečbe, najnovšie však ukazujú, že hráč Philadelphia Flyers by mohol byť v poriadku už v decembri. Meszárošovi pomáha, že sa momentálne pre výluku v NHL nehrá.

„Meszárošova liečba ide podľa plánu. Už môže chodiť, na nohe nemá dlahu a rehabilituje,“ povedal pre CSN Philadelphia generálny manažér Flyers Paul Holmgren. Lekári „letcov“ veria, že 27-ročný Slovák by sa mohol vylízať rovnako rýchlo ako Justin Williams z Caroliny v roku 2008. Williams si potrhal achilovku v septembri a vrátil sa do zostavy Hurricanes v decembri. „Nemyslím si, že je to vylúčené,“ povedal na termín decembrového návratu na klziská Holmgren.

Meszároš sa zranil počas letnej prípravy na Slovensku a podľa pôvodných správ mu hrozilo, že vynechá sezónu 2012/13. „Myslel som si, že mám niečo s topánkou,“ povedal v auguste na margo roztrhnutej achilovky 26-ročný odchovanec trenčianskeho hokeja. Počas predsezónnej prípravy na Slovensku podľa amerického portálu Courier Post Online Meszároš trávil najviac času v posilňovni a bavil sa aj tenisom. Zranenie si spôsobil pri skákaní v posilňovni. Zdravotné problémy mal aj v ročníku 2011/2012, pre problémy s chrbtom vynechal s výnimkou jedného zápasu celú vyraďovaciu časť. Súčasťou organizácie Flyers je od júla 2010, predtým hrával za tímy Tampa Bay Lightning a Ottawa Senators. Slovensko reprezentoval na ZOH v Turíne 2006 aj Vancouveri 2010, na majstrovstvách sveta sa predstavil v roku 2004.

debata chyba