Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Višňovský mení dres. Anaheim ho poslal do NY Islanders!

Slovenský hokejista Ľubomír Višňovský mení v NHL dres. Vedenie Anaheimu Ducks ho poslalo do NY Islanders. Káčeri dostali na oplátku od ostrovanov druhý výber v drafte roku 2013.

23.06.2012 01:59 , aktualizované: 20:58
Anaheim Višňovský Foto: ,
Ľubomír Višňovský obliekal dres Anaheimu dve a pol sezóny.
debata (2)

Odchovanec topoľčianskeho hokeja má za sebou nevydarenú sezónu, keď v 68 zápasoch strelil na jeho pomery len šesť gólov, ku ktorým pridal 21 asistencii. Najlepší ročník odohral pred dvoma rokmi, kedy vyhral kanadské bodovanie obrancov NHL so 68 bodmi.

Tridsaťpäťročný obranca bude stáť Islanders v platovom strope 5,6 milióna dolárov, hoci jeho plat by mal byť v aktuálnej sezóne 3 milióny. Skúsený bek bol pre predposledné mužstvo Východnej konferencie z nedávno skončenej sezóny prestupovou prioritou číslo 1.

„Dostávam ponuky aj z Ruska. A dosť nad tým aj rozmýšľam. S manželkou sme už hovorili o tom, že do New Yorku ani nepôjdem a zoberiem niektorú ponuku z KHL, lebo mám aj takéto možnosti. Uvidíme, kde skončím. KHL nemá podpísanú s NHL žiadnu zmluvu a v Európe je to jediná liga, kde by som mohol hrať napriek kontraktu v NHL. Dobre si to musím v hlave premyslieť. NHL je určite prvoradá, no musíme sa o tom poradiť aj doma. Ale ako som povedal, KHL je možnosť,“ priznal v rozhovore pre Hokejportal.net Višňovský, ktorý sa stretol aj s manažérom Slovana Marošom Krajčim. Ponuku na spoluprácu vzhľadom na zmluvu v zámorí však nedostal. „Rozmýšľam aj nad tým, že kariéru by som ukončil na Slovane, lebo je to moja srdcovka. Zatiaľ však kariéru končiť nechcem, možno ma čaká posledná sezóna v NHL, ale dúfam a verím, že to nebude posledná sezóna v kariére,“ dodal.

Višňovský sa počas poslednej sezóny pohrával s myšlienkou ukončiť kariéru, keďže zmenil životné priority a hokej už preňho nie je číslo jeden. Viac si váži čas strávený s rodinou. Po návrate na Slovensko koncom apríla však už Višňovský hovoril, že by chcel hrať ešte aj v ďalšej sezóne. Tridsaťpäťročný rodák z Topoľčian sa v závere ročníka zotavoval z otrasu mozgu, ktorý utrpel po zákroku Darcyho Hordichuka z Edmontonu.

„Počas ročníka som mal zlé obdobie, chvíľami som sa chcel na kariéru vykašľať. Prišli zranenia, dostal som sa z toho, ale zasa sa vrátili. Teraz sa musím doliečiť a verím, že nebudem mať už žiadne ďalšie zdravotné problémy. Rozmýšľal som, že by som ešte jednu sezónu potiahol,“ povedal koncom apríla po návrate na Slovensko Ľubomír Višňovský.

V súvislosti s Višňovským sa už počas sezóny 2011/2012 špekulovalo, že by ho Anaheim vymenil v závere prestupového obdobia do iného klubu. Napokon však zostal hráčom Ducks. Čoskoro 36-ročný obranca odohral v NHL počas jedenástich sezón 771 stretnutí, 47 zo 117 kariérnych gólov dal v presilovkách. Celkovo v profilige nazbieral 450 kanadských bodov (117+333).

„Myslím, že pre náš klub je to dobrá voľba. Mal som šancu hrať s ním v Los Angeles a je to skutočne kvalitný a šikovný obranca. Vie, čo je nutné robiť v šatni, ako riešiť situácie priamo na ľade i ako poučiť mladších spoluhráčov,“ povedal pre web Islanders útočník tímu z Long Islandu Matt Moulson.

2 debata chyba