Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelý deň pre hokej, vyhlásil Gretzky po triumfe Los Angeles

Po zisku Stanley Cupu blahoželalo hráčom Los Angeles množstvo hokejistov, športových osobností či celebrít, no jedna gratulácia bola pre kalifornský klub určite špecifická. "Toto je úžasný deň pre hokej," povedal najlepší hokejista všetkých čias Wayne Gretzky.

13.06.2012 16:03
Wayne Gretzky Foto:
Wayne Gretzky.
debata

Hráč, ktorý počas svojej kariéry nazbieral 2 857 bodov, v Kalifornii hrával osem rokov, no Staples Center slávny pohár nikdy neukázal. V roku 1993 priviedol kráľov do finále, v ňom však klub nestačil na Montreal.

„Triumfu sa nemohla dočkať lepšia partia od manažmentu až po trénerov. Po celý čas verili v silu kolektívu a svoju hru povýšili na iný level. Za to, ako tvrdo pracovali, si to zalsúžili a teraz môžu oslavovať ako ozajastní šampióni,“ blahoželal LA Gretzky.

Päťdesiatjedenročná legenda sa dočkala veľkolepých ovácii pred tretím zápasom finálovej série s New Jersey, keď sa postarala o slávnostné buly. Potom sa však utiahol do úzadia, aby tak neodpútaval pozornosť od výkonov mužstva.

„Obe mužstvá si zaslúžili hrať finále, pretože boli naozaj najlepšie. Aj preto som nechcel kradnúť týmto chlapcom slávu a radšej som sa držal bokom,“ dodal Wayne Gretzky.

debata chyba