Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rangers sú na pokraji vypadnutia, Gáboríkov gól im nepomohol

Hokejisti New Jersey vyhrali v piatom zápase semifinále play-off NHL na ľade NY Rangers 5:3, ujali sa vedenia v sérii 3:2 na zápasy a už len jeden triumf ich delí od finále Stanley Cupu.

24.05.2012 07:27
Travis Zajac Foto:
Travis Zajac strieľa gól do siete NY Rangers.
debata

Finále play-off Východnej konferencie NHL:

Východná konferencia.
Východná konferencia. Východná konferencia.

NY RANGERS – NEW JERSEY 3:5 (1:3, 1:0, 1:2) – stav série 2:3

Góly: 16. Prust (Fedotenko, Stepan), 21. Callahan (Anisimov, Dubinsky), 41. GÁBORÍK – 3. S. Gionta (Fayne, Bernier), 5. Eliáš (Henrique, Kovaľčuk), 10. Zajac (Parise, Salvador), 56. Ryan Carter (Gionta, Židlický), 60. Parise (Kovaľčuk, Fayne)
Strely na bránku: 28:17. Brankári: Lundqvist – Brodeur. Vylúčenia: 4:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 18 200 divákov.
Hviezdy zápasu: Ryan Carter, Callahan, Fedotenko.

NY Rangers – New Jersey vo videoskratke

Devils mali skvelý vstup do zápasu a už po desiatich minútach viedli 3:0! Domáci sa však nevzdali, do prvej prestávky dokázali znížiť a potom dvomi gólmi v úvodných minútach druhej a tretej tretiny vyrovnali na 3:3.

O víťazstve New Jersey tak rozhodol až gólom štyri a pol minúty pred koncom tretej tretiny Ryan Carter. Výhru diablov následne pečatil Zach Parise v poslednej minúte trefou do prázdnej bránky pri power-play Rangers.

„Nebol to najkrajší zápas a najkrajšie víťazstvo, ale to je už teraz jedno. Za stavu 3:0 sme prestali hrať s nasadením ako v úvode zápasu, súper hral navyše dobre. To je však jedno, podarilo sa nám vyhrať, z čoho máme všetci veľkú radosť,“ priznal kapitán diablov Zach Parise.

Prekonaný brankár NY Rangers Henrik Lundqvist. Foto: SITA
Henrik Lundqvist Prekonaný brankár NY Rangers Henrik Lundqvist.

Zápas opäť nevyšiel úplne podľa predstáv Mariánovi Gáboríkovi, hoci jeho meno je zapísané medzi strelcami. Ešte v úvode duelu mohol trenčiansky rodák streliť úvodný gól jazdcov, ale z metra prestrelil poloprázdnu bránku. V 41. minúte sa predsa len radoval – brankár Devils Martin Brodeur urobil veľkú chybu pri rozohrávke, Gáborík spoza bránky napálil puk na vracajúceho sa Brodeura, a aj vďaka tomu, že Derek Stepan udrel hokejkou do Brodeurových betónov skončil puk v bránke.

Gól Mariána Gáboríka

Tento moment rozvášnil fanúšikov Rangers, ktorí následne začali kričať Brodeurovo meno „Maaar-tyyy“ v snahe ho ešte viac rozladiť. „Bolo to úžasné! Takto hlasno sa im to ešte nepodarilo. Ak by sme sa sem vrátili na siedmy zápas, hádam budú ešte lepší,“ rýpol si do fans jazdcov legendárny gólman.

Šiesty zápas sa hrá z piatka na sobotu na ľade New Jersey, ktoré si môže prípadným víťazstvom zabezpečiť postup do finále.

debata chyba