Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rangers 'vstali z mŕtvych' a vybojovali si mečbal, Phoenix je vo finále

Hokejisti NY Rangers si vybojovali v sérii play-off s Washingtonom postupový mečbal do finále Východnej konferencie NHL, keď nad svojím protivníkom vyhrali v piatom zápase série 3:2 po predĺžení. Na Západe je už jasná finálová dvojica - s Los Angeles sa stretne Phoenix, ktorý zdolal Nashville 2:1 a v celej sérii triumfoval hladko 4:1.

08.05.2012 07:23
Phoenix, radosť Foto:
Červené more radosti hráčov Phoenixu.
debata

2. kolo play-off NHL, Východná konferencia:

Východná konferencia.
Východná konferencia. Východná konferencia.

NY RANGERS – WASHINGTON 3:2 po predĺžení (1:0, 0:1, 1:1 – 1:0) stav série 3:2

Góly: 11. Stralman (M. Staal, Stepan), 60. B. Richards (Callahan, Del Zotto), 62. M. Staal (Mitchell) – 28. Laich (Ovečkin, Brouwer), 45. Carlson (Wideman, Brouwer)
Strely na bránku: 38:18. Brankári: Lundqvist – Holtby. Vylúčenia: 4:4, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 18 200 divákov.
Hviezdy zápasu: M. Staal, M. Richards, Holtby.

Jediná výhra delí od postupu do finále Východnej konferencie hokejistov New Yorku Rangers, ktorí v dramatickom piatom zápase porazili Washington 3:2 v predĺžení a vedú v sérii 3:2 na zápasy.

NY Rangers – Washington vo videoskratke

Rangers pritom takmer celú tretiu tretinu prehrávali 1:2. Len 6,6 sekundy pred záverečnou sirénou ale vyrovnal v presilovej hre umocnenou hrou bez brankára Brad Richards, v druhej minúte nastavenia potom pri pokračujúcej početnej výhode rozhodol Marc Staal.

Domáci hokejisti tak parádne potrestali vylúčenie Joela Warda, ktorý 22 sekúnd pred koncom tretej tretiny ešte za stavu 2:1 pre Washington vyfasoval štvorminútový trest za faul vysokou hokejkou.

Osudný faul Joela Warda

„Ani som si neuvedomoval, aký je čas. Jednoducho som chcel dostať puk na hokejku a skórovať, a to sa mi aj podarilo. Vytvorili sme si obrovský tlak a našťastie nám to tam padlo. Gól na 2:2 nás veľmi povzbudil, preto je skvelé, že sme v predĺžení dokázali hneď rozhodnúť,“ vytešoval sa Brad Richards.

To naopak hráči Caps smútili. Kapitán hokejistov z hlavného mesta USA Alexander Ovečkin však nechcel zhadzovať vinu za prehru na vylúčeného Warda. „Nikto nemôže hovoriť, že je to jeho vina, všetci sme ten zápas prehrali. Vyhráme ako tím, a takisto aj prehrávame. Boli sme blízko, no nepodarilo sa nám to dotiahnuť do konca. Zajtra je však nový deň, následne nas čaká nový zápas. Ak budeme hrať našu hru, do New Yorku sa ešte vrátime,“ verí hokejista s číslom 8 na drese.

Marián Gáborík odohral v drese víťazov 20 minút a na gólmana Washingtonu Holtbyho vyslal sedem striel.

Oslavy hráčov NY Rangers. Foto: SITA
NY Rangers Oslavy hráčov NY Rangers.

2. kolo play-off NHL, Západná konferencia:

Západná konferencia.
Západná konferencia. Západná konferencia.

PHOENIX – NASHVILLE 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) konečný stav série 4:1

Góly: 24. Morris (Doan, Vermett), 36. Hanzal (Chipchura, Langkow) – 55. Wilson (Legwand, Suter)
Strely na bránku: 17:33. Brankári: Smith – Rinne. Vylúčenia: 4:1, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 17 182 divákov.
Hviezdy zápasu: Smith, Morris, Boedker.

Phoenix - Nashville vo videoskratke

Postupový gól Phoenixu strelil český útočník Martin Hanzal, a svoj klub tak prvýkrát v histórii poslal do finále Západnej konferencie, v ktorom narazia kojoti na Los Angeles Kings.

Coyotes rozhodli zápas dvomi gólmi v druhej tretine. V 24. minúte otvoril skóre Derek Morris, päť minút pred druhou sirénou zvýšil na 2:0 Hanzal. Ako sa ukázalo, bol to nakoniec víťazný gól, Predators totiž v tretej tretine dokázali iba znížiť, keď sa v 55. minúte trafil Colin Wilson.

Hlavnou hviezdou zápasu bol vyhlásený brankár Mike Smith, ktorý zastavil 32 z 33 striel Nashvillu, v záverečných sekundách zápasu si potom skoro pripísal gól, keď pri power-play súpera len tesne minul prázdnu bránku. Predátorom tak nepomohol ani opätovný návrat Alexandra Radulova a Sergeja Kosticyna do zostavy, ktorí boli vyradení z mužstva po druhom zápase série za porušenie večierky.

debata chyba