Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marián Hossa sa už zotavuje na Slovensku, jeho stav sa zlepšil

Hokejový útočník Marián Hossa sa pomaly zotavuje z otrasu mozgu, ktorý utrpel po zákroku Raffiho Torresa z Phoenixu v treťom zápase prvého kola play-off zámorskej NHL. Aj keď sa stav krídelníka Chicaga zlepšuje, stále sa necíti byť samým sebou. Hossa sa chce čo najrýchlejšie zotaviť a pripraviť sa na novú sezónu.

04.05.2012 14:55
Marián Hossa Foto:
Marián Hossa na nosidlách po zákroku Rafiho Torresa.
debata

„Ešte chvíľu potrvá, kým sa úplne zotavím,“ uviedol 33-ročný Hossa, pre ktorého je zranenie tohto typu po „tridsiatke“ veľmi nepríjemné. Doplatili naň v nedávnej minulosti aj jeho spoluhráč z Chicaga Jonathan Toews či hviezda Pittsburghu Sidney Crosby.

„Určite to nie je zábava. Zvlášť počas prvých pár dní. Musíte byť v tmavej miestnosti a celý týždeň v podstate presedíte doma. Môj stav sa však rapídne zlepšil a teraz už dokážem normálne hýbať hlavou. Každodenné činnosti mi nespôsobujú také problémy ako zo začiatku. To je dobré znamenie. Sú to však len úvodné malé krôčiky,“ opísal svoj stav rodák zo Starej Ľubovne a pridal aj detaily z inkriminovaného momentu 17. apríla, keď ho nepríjemným „hitom“ do hlavy zasiahol Torres: „Pamätám si len pár sekúnd, Videl som nášho lekára. Nepamätám si, že by som bol v našej šatni, len pár okamihov zo sanitky a potom až moment, keď som prebral v nemocnici.“

Marián Hossa už raz utrel otras mozgu, ešte ako hráč Detroitu, ten bol však neporovnateľne slabší ako tento súčasný. „Nič také ako teraz som ešte nezažil. Tento otras mozgu je rozhodne veľmi nepríjemný,“ doplnil dvanásty najproduktívnejší hokejista základnej časti tejto sezóny zámorskej profiligy. Torres dostal za zákrok na neho 25-zápasový dištanc. Svoj faul oľutoval a odvolal sa voči trestu.

„Je od neho pekné, že ma kontaktoval. Povedal som mu, že viem, že hrá takýmto drsným spôsobom. Jediná vec, ktorá ma naštvala, že pri zákroku vyskočil. Keby to neurobil, možno by som to schytal, ale nie do hlavy. A on by nedostal taký prísny trest. Náš telefonický rozhovor bol veľmi rýchly,“ uzavrel pre Chicago Sun Times Marián Hossa, ktorý sa zotavuje podľa zámorského média už v rodnej krajine.

debata chyba