Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Chicaga: Kľúčový moment série? Zranenie Mariána Hossu

Kapitán Chicaga Jonathan Toews si po príchode do kabíny sadol, hlavu vložil do rúk a snažil sa pochopiť, čo sa to vlastne stalo. Jeho tím pár sekúnd predtým prehral šiesty zápas série play-off s Phoenixom 0:4 a vypadol už v 1. kole.

24.04.2012 14:48
Joel Quenneville Foto:
Striedačka Chicaga na čele s trénerom Joelom Quennevillom.
debata

„Snažili sme sa čo to dalo, vypracovali sme si množstvo šancí, ale ani raz sme sa nedokázali presadiť. Ten pocit, čo práve prežívam je hrozný. Mieša sa vo mne frustrácia, hnev i beznádej… Bohužiaľ, taký je ale hokej, nedostali sme sa k dorážkam, nepadol nám tam žiaden šťastný gól,“ priznal olympijský víťaz z Vancouvru spred dvoch rokov Toews.

Chicago si pritom počas celého duelu vypracovalo viackrát obrovský tlak, na gólmana Coyotes Mika Smitha vyslalo celkovo 39 striel. „Pri niektorých šanciach som nechápal, ako to mohol chytiť. Čo už, musíme už na to zabudnúť a pozerať sa do budúcnosti,“ priznal.

Fantastický zákrok Smitha pri šanci Morrisona

Výkon brankára Phoenixu ocenil aj jeho náprotivok Corey Crawford. „Chytal naozaj úžasne. Takéto výkony však play-off prináša, bohužiaľ, Mike sa chytil práve proti nám. Pred vyraďovacou časťou sezóny sme boli všetci plní očakávaní a sebavedomí, teraz je to všetko preč,“ smútil Crawford.

Chicago sa trápilo počas šiestich duelov série v koncovke, veď jastrabi strelili len dvanásť gólov. Forma odišla aj najväčším ťahúňom tímu. Kapitán Toews strelil iba dva góly, Patrick Sharp jeden, Patrick Kane a Marián Hossa (v sérii však odohral len tri duely) sa nepresadili v koncovke dokonca ani raz.

„Keď videl Smith na puk, vždy vytiahol skvelý zákrok, no a keď naň aj nevidel, tak ho puk trafil. Počas posledných dvoch duelov sme si vypracovali šancí aj na desať stretnutí, a aj tak sme prehrali. Taký je ale hokej. Nepadlo nám tam nič…,“ krútil hlavou Sharp.

Dôležitým faktorom Chicaga s Phoenixom boli... Foto: Reuters
Mike Smith, Corey Crawford Dôležitým faktorom Chicaga s Phoenixom boli výkony brankárov. Zatiaľ čo Mike Smith (vľavo) privádzal hráčov jastrabov k zúfalosti, Corey Crawford až taký hviezdny výkon nepodal.

Podľa trénera Blackhawks Joela Quennevilla bolo rozhodujúcim momentom série zranenie Mariána Hossu. Toho v treťom dueli brutálne napadlo Raffi Torres, za čo dostal následne trest na 25 zápasov. „Áno, to bol zlom,“ priznal Quenneville.

Ako Torres zranil Hossu

Ďalším faktorom vypadnutia víťazov Stanley Cupu spred dvoch rokov bola skutočnosť, že ani raz z troch prípadov nedokázali vyhrať v domácom prostredí United Centra. „To je až brutálne,“ okomentoval domácu nemohúcnosť Quenneville a pokračoval: „Prvé dva domáce zápasy boli nesmierne vyrovnané, teraz sme mali šancí až-až, no nič nám to nie je platné.“

Dva roky dozadu dvíhali hráči jastrabov nad hlavu hokejový grál, teraz, rovnako ako vlani, vypadli už v 1. kole. „V mysliach sme boli nastavení tak, že dáme do zápasu 110%, vyhráme a vynútime si siedmy zápas. Nestalo sa tak, neviem už ani čo by som k tomu viac dodal,“ smutne hodnotil Jonathan Toews.

debata chyba