Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík: Verím, že mi narastie čo najdlhšia brada

Hokejisti New Yorku Rangers prehrali v poslednom stretnutí základnej časti zámorskej NHL doma s Washingtonom 1:4 a prišli tak o možnosť získať Prezidentovu trofej pre najlepší tím ligy.

10.04.2012 08:30
4. Marián Gáborík Foto:
4. Marián Gáborík - New York Rangers Rok podpisu: 2009 * Dĺžka zmluvy: 5 rokov * Hodnota zmluvy: 37 500 000 dolárov
debata

Víťaz Východnej konferencie sa zároveň vyhol Capitals v prvom kole play off. Sily si zmeria s Ottawou. „Vôbec sme na to nemysleli. Snažili sme sa hrať svoju hru, ale dali nám dva rýchle góly a do konca prvej tretiny pridali aj tretí, čo sa ťažko doťahovalo. Mali sme viac striel ako oni, ale podržal ich brankár,“ tvrdil po stretnutí kanonier domácich Marián Gáborík.

Tridsaťročný odchovanec trenčianskeho hokeja bol najproduktívnejším hráčom mužstva. Dosiahol v 82 stretnutiach 41 gólov a 35 asistencií, čo ho vynieslo na pätnástu priečku v kanadskom bodovaní ligy a tretie miesto medzi najlepšími strelcami. Zo Slovákov nazbieral viac – 77 bodov len Marián Hossa.

Prvý raz v kariére ste odohrali všetkých 82 zápasov základnej časti. Čomu za to vďačíte?
Vyhýbali sa mi zranenia a celý čas som sa cítil dobre. Počas sezóny sa síce vyskytnú aj nejaké boľačky, ale cez to sa hráč prenesie.

Opäť sa vám darilo strelecky. Zažili ste počas ročníka aj nejakú väčšiu krízu?
Boli tam nejaké drobné výkyvy, ale celkovo bola sezóna vyrovnaná. Nemal som žiadne dlhšie nevydarené úseky. Som spokojný.

V New Yorku panovala tohto roku veľmi mierna zima. Ako ste využili príjemné počasie?
Mal som vďaka tomu viac času na prechádzky, užili sme si to.

Zámorské médiá vás zachytili na zápase basketbalovej NBA. Ako sa vám tam páčilo?
Asi dvakrát som bol na Knicks. Klub vlastní rovnaký majiteľ ako nás. Bol to pekný zážitok.

Hokej síce nie je v tejto americkej metropole najpopulárnejší šport, ale aj vďaka dobrým výkonom Rangers mesto žije blížiacim sa play off. Aj newyorské metro sa oblieklo do farieb Rangers a takmer na každom vozni je vaša podobizeň. Zaregistrovali ste to?
Niečo som si všimol na internete. Tento rok New York naozaj žije hokejom. Asi preto, že sa nám doteraz darilo. Dúfam, že v play off v tom budeme pokračovať.

Jazdíte niekedy metrom?
Áno, ale nie veľmi často.

Nedávno ste odohrali zápas v Minnesote, kde ste pôsobili pred prestupom do Rangers. Stihli ste sa porozprávať s bývalými spoluhráčmi?
S pár chalanmi, ktorí tam ešte stále hrajú, sme boli na večeri. Zaspomínali sme si na spoločné časy. Boli to pekné roky.

Pred týždňom ste v stretnutí proti Bostonu vyhrali korčuliarsky súboj so Zdenom Chárom. Uťahovali ste si z neho po zápase?
Len trochu. Zdeno štartoval zo stoja, ja som bol rýchlejší, nemal nárok.

V prvom kole vyraďovacej fázy vás čaká Ottawa. Vyhovujú vám Senators?
Nám je jedno, proti komu nastúpime. Dúfam, že prvú sériu zvládneme. Všetci sa na zápasy pripravíme najlepšie, ako vieme. Verím, že bradu budem mať v play off čo najdlhšiu.

debata chyba