Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Chicagu odhalili sochy Mikitu a Hulla

Socha basketbalistu Michaela Jordana pred United Centrom v Chicagu dostala spoločnosť - bronzovú plastiku slovenského rodáka Stana Mikitu a ďalšej legendy hokejových Blackhawks Bobby Hulla. Umelecké diela slávnostne odhalili v sobotu pred zápasom Chicaga s Coloradom.

23.10.2011 10:03
Mikita Hull sochy Foto: ,
Stan Mikita (vpravo) a Bobby Hull so svojimi sochami.
debata

„Niečo podobné som vôbec nečakal. Myslím si, že Julie Rotblattová-Amranyová odviedla dobrú prácu. Niekoľkokrát mi volala a pýtala sa na niektoré detaily, ktoré bežný človek nepotrebuje vedieť. Je to pre mňa veľká česť,“ povedal podľa nhl.com pri odhaľovaní diela Mikita.

Mikita hral celú svoju kariéru v NHL za Blackhawks, jeho číslo 21 vyradili medzi prvými a slovenský rodák je lídrom klubu v počte asistencií, kanadských bodov i odohraných zápasov.

„Videl som už po svete veľa sôch, ale seba som si nikdy v tejto pozícii nepredstavoval,“ uviedol po oznámení o inštalovaní sochy Mikita. Rodák z Liptova je spolu s Hullom od roku 2008 vyslancom Blackhawks.

Vedenie Chicaga chcelo týmto krokom oceniť prínos hráčov pre klub. Hullov syn už má svoju sochu v St. Louis. „Bez pochýb si to zaslúžia. Idolmi boli nielen pre fanúšikov, ale aj pre mnohých hráčov. Je skvelé, keď ich vidíte,“ povedal pre Chicago SunTimes slovenský útočník v službách Blackhawks Marián Hossa.

debata chyba