Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fanúšik z Kanady: V Prince George Cháru všetci stále milujú

Pozrieť si Zdena Cháru so Stanley Cupom v Trenčíne si nenechalo ujsť množstvo fanúšikov z celého Slovenska. Našli sa však medzi nimi aj takí, ktorí merali viac ako 8 000 kilometrov! Ivan a Carey Vaskovci prišli až z mestečka Prince George v západnej Kanade, kde najvyšší muž NHL začínal so svojou zámorskou kariérou.

24.07.2011 14:13
Zdeno Chára Foto:
Zdeno Chára so Stanley Cupom.
debata

„Prišli sme navštíviť môjho otca, ktorý žije z Trenčianskych Tepliciach, no aj on dlhé roky trávil v Prince George. Na Slovensku sme prvýkrát, veľmi sa nám tu páči. Keď sme sa dozvedeli, že Zdeno Chára bude mať oslavy Stanley Cupu len desať kilometrov od nášho bydliska, hneď som povedal otcovi, aby sme sa sem šli pozrieť, pretože sme si to nechceli nechať ujsť. Pripravili sme si preňho aj transparent, aby nás spozoroval. V Prince George ho totiž ľudia aj po dlhých rokoch milujú,“ prezdradil Ivan Vasko.

Oslavy na slovenský spôsob sa mu páčili. „Prišlo veľmi veľa ľudí, bol tu zaujímavý program, naozaj to vo mne zanechalo príjemný dojem,“ priznal. Hoci hral Chára v 80 000 mestečku len jednu sezónu pred 15 rokmi, Ivan Vasko si naňho dobre pamätá.

„Bola to tá najväčšia vec, akú sme kedy v Prince George videli! Nebol síce tak mohutný, ako je teraz, no mal naozaj veľkú výšku na svoj vek. I napriek tomu sa presadil a svoj pre niekoho hendikep pretavil na výhodu v hre na ľade, a to je obdivuhodné,“ opísal kapitána Bostonu.

„Chceli sme ho raz aj pozvať na večeru, no bohužiaľ sa nám to nepadarilo. Je pekné, že sme sem mohli prísť,“ dodala Ivanova manželka Carey.

debata chyba