Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára je nominovaný na Norrisovu trofej, na Višňovského nedošlo

Kandidátmi na Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu základnej časti zámorskej hokejovej NHL sa stali slovenský bek Zdeno Chára z Bostonu, švédska defenzívna legenda Nicklas Lidström z Detroitu a kanadský obranca Nashvillu Shea Weber.

25.04.2011 20:02
Zdeno Chára Foto:
Zdeno Chára.
debata (7)

Slovenský obor Zdeno Chára získal prvýkrát Norrisovu trofej pred dvoma rokmi. Tridsaťtriročný rodák z Trenčína zaznamenal v aktuálnej sezóne 44 bodov (14+30) a stal sa víťazom bodovania +/- celej ligy s +33 bodmi. 

Onedlho 41-ročný Lidström získal trofej pre najlepšieho obrancu už šesťkrát a jedenásť raz za posledných 13 sezón sa objavil medzi nominovanými. V základnej časti získal 62 bodov (16+46) a v kanadskom bodovaní obrancov skončil o šesť bodov druhý za Slovákom z Anaheimu Ľubomírom Višňovským, ktorému sa nominácia neušla. No –2 body v hodnotení +/- Švéda na trofej nefavorizujú.

Prekvapujúcim tretím nominantom je len 25-ročný Shea Weber, ktorý v základnej časti zaznamenal 48 bodov (16+32) a +7 bodov v bodovaní +/-. Obhajca trofeje Duncan Keith z Chicaga sa po nevydarenej sezóne medzi trojicu nominovaných nedostal.

Víťaza Norrisovej trofeje spoznáme na slávnostnom udeľovaní individuálnych cien, ktoré je na programe 22. júna.

7 debata chyba