Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík: Som v pohode, na majstrovstvá sveta rád prídem

Dobré správy pre slovenský hokej! Útočník Marián Gáborík, ktorému sa po vypadnutí jeho NY Rangers skončila sezóna v NHL, je zdravotne v poriadku a počíta so svojou účasťou na domácom svetovom šampionáte.

24.04.2011 14:31
Marián Gáborík Foto:
Marián Gáborík.
debata

Odchovanec trenčianskeho hokeja ešte musí podstúpiť výstupnú prehliadku v klube a následne sa môže hlásiť koučovi Glenovi Hanlonovi. „Kedy je prehliadka,to ešte neviem. Žiadne zdravotné problémy však nemám, cítim sa v pohode,“ prezradil ostrostrelec s číslom 10 na drese.

Gáborík sleduje prípravu slovenského tímu na MS a plánuje sa pripojiť k mužstvu. „Zatiaľ som na to veľmi nemyslel, ale prípravu sledujem. Samozrejme, rád prídem pomôcť chlapcom,“ pripojil radostnú správu pre hokejových fanúšikov pod Tatrami.

Séria jazdcov s najlepším tímom Východnej konferencie z Washingtonu mala krátke trvanie – Capitals ju vyhrali pomerom 4:1 na zápasy. Gáborík cítil po poslednom dueli sklamanie. „Na Washington sme určite mali, takto sme sa so sezónou rozhodne nechceli rozlúčiť. Prehrali sme však dva zápasy v predĺžení a tam sa séria zlomila,“ analyzoval.

Zlomovým zápasom série sa ukázal štvrtý duel. Rangers viedli po dvoch tretinách 3:0, no napokon prehrali 3:4 po predĺžení. Washington sa ujal vedenia v sérii 3:1 a doma svoj postup už len potvrdil. „V tom zápase sme ich mali na lopate, ale napokon sme si to sami prehrali. Bohužiaľ,“ smútil Gáborík.

Jeden z najlepších ľavých krídelníkov na svete si tak môže zlepšiť náladu z nepo­darenej zámorskej sezóny v národnom drese na domácom svetovom šampionáte.

Mimoriadny magazín Pravdy k MS v hokeji vyjde v stredu 27. apríla. Nájdete v ňom rozhovor s Miroslavom Šatanom, Máriou Demitrovou, či najstarším slovenským reprezentantom Alfrédom Bollardtom, podrobný hrací plán, ako aj postrehy zahraničných expertov o slovenskom hokeji.

debata chyba