Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík je voľný pre domáce MS, Handzuš v play-off stále žije

Hokejista Marián Gáborík môže posilniť slovenskú reprezentáciu na domácich majstrovstvách sveta. Jeho tím NY Rangers totiž vypadol v play-off NHL, keď v piatom zápase série s Washingtonom prehral 0:3, celú sériu 1:4.

23.04.2011 23:49 , aktualizované: 24.04.2011 07:26
NY Rangers Foto:
Hráči NY Rangers upierajú pohľady na časomieru. (Druhý zľava Marián Gáborík).
debata (11)

Play-off NHL, 1. kolo: 

Východná konferencia:

Východná konferencia.
Východná konferencia. Východná konferencia.

WASHINGTON – NY RANGERS 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) – konečný stav série 4:1

Góly: 6. Green (Ovečkin, Laich), 28. Ovečkin (Hannan, Laich), 57. Siomin (Johansson, Sturm) – 60. Wolski (McCabe, Avery)
Strely na bránku: 27:27. Brankári: Neuvirth – Lundqvist. Vylúčení: 5:9, z toho McCabe, Avery na 10 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 18 398 divákov
Hviezdy zápasu: Neuvirth, Ovečkin, Laich.

Gáborík patril aj v piatom zápase série k najaktívnejším hráčom svojho tímu (celkovo vyslal na gólmana Caps Neuvirtha 5 striel), no gólovo sa nepresadil, a tak sa v celej sérii radoval z presného zásahu len jeden raz. Odchovanec trenčianskeho hokeja tak môže posilniť tím Glena Hanlona a zahrať si v Bratislave na majstrovstvách sve­ta.

Washington naopak prvýkrát pod koučom Bruceom Boudreauom vyhral sériu v piatich zápasoch. Predtým sa vždy tím okolo Alexandra Ovečkina trápil v siedmich zápasoch (raz uspel, dvakrát nie). A práve ruský ostrostrelec sa postaral v 28. minúte o víťazný gól svojho mužstva. Skvelým výkonom sa blysol i český gólman Michael Neuvirth, ktorý inkasoval až v samom závere, inak kryl 26 striel súpera.

Víťazný gól Alexandra Ovečkina

PITTSBURGH – TAMPA BAY (0:2, 0:3, 2:3) – stav série 3:2

Góly: 47. Rupp (Kovaľov, Talbot), 49. Conner (Talbot, Letang) – 17. Gagne (Purcell, Lecavalier), 18. Stamkos (Downie, Hall), 22. Lecavalier (Stamkos, St. Louis), 26. Gagne (Moore, Lundin), 27. Stamkos (Brewer, St. Louis), 43. Kubina (Purcell, Bergeron), 46. Kubina (Purcell, Downie), 56. Moore (Bergenheim, Thompson)
Strely na bránku: 33:25. Brankári: Fleury (od 26. Johnson) – Roloson. Vylúčení: 8:8, z toho Orpik na 10 min – Downie na 10 min, presilovky: 0:4, oslabenia: 0:0, 18 535 divákov
Hviezdy zápasu: Stamkos, Gagne, Kubina.

Tampa Bay odvrátila hrozbu vypadnutia z play-off a na ľade pittsburghskej Mellon Areny sa o to postarali vo veľkom štýle. Osemgólová kanonáda bleskov dokonale uzemnila domácich, ktorí už plánovali ukočenie série. „Stále sme v hre, to je paráda. Teraz musíme vyhrať doma a pokúsiť sa uspieť v siedmom zápase,“ vyhlásila prvá hviezda zápasu Steven Stamkos.

Videosumár zápasu

BOSTON – MONTREAL 2:1 po predĺžení (0:0, 0:0, 1:1 – 0:0, 1:0) - stav série 3:2

Góly: 45. Marchand (Bergeron, Kaberle), 90. Horton (Ference, Lucic) – 54. Halpern (Eller, Darche).
Strely na bránku: 51:45. Brankári: Thomas – Price. Vylúčení: 3:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 17 565 divákov
Hviezdy zápasu: Horton, Thomas, Marchand

V Bostone dospel zápas do polovice druhého predĺženia, keď Nathan Horton strelil svoj druhý gól v play-off v kariére a zariadil pre domáci tím víťazstvo 2:1. Bruins vyhrali nad Canadiens tretíkrát v rade a víťazstvo v sérii môžu rozhodnúť na ľade súpera v utorok večer miestneho času.

„Videl som odrazený puk. Bolo to ako spomalený záznam. Ten puk tam len tak sedel. Poviem vám, je to výborný pocit poslať ho do bránky. Keďže to znamenalo víťazstvo v zápase, ide o veľmi výnimočný moment,“ povedal Horton. Zápas číslo päť bol opäť ukážkou umenia dvoch brankárov. Tim Thomas na strane domácich a Carey Price na strane hostí predvádzali jeden zákrok za druhým. „Bolo to fakt pôsobivé. Dobrý play-off hokej,“ potvrdil obranca Habs Hal Gill. „S Timom Thomasom je všetko možné,“ dodal kapitán Bostonu Zdeno Chára.

Zápas rozhodla malá chybička. Po spolupráci s Lucicom vystrelil obranca Andrew Ference. Puk sa odrazil od Pricovho betónu rovno pred Hortona a kým stihla obranca hostí zareagovať, puk skončil v sieti. Price ukončil zápas so 49 úspešnými zákrokmi, Thomas ich mal o päť menej. 

Západná konferencia:

Západná konferencia.
Západná konferencia. Západná konferencia.

SAN JOSE – LOS ANGELES 1:3 (0:3, 1:0, 0:0) – stav série 3:2

Góly: 26. Marleau (Wallin, Thornton) – 4. Simmonds (Clifford, Scuderi), 8. Clifford (Simmonds, Richardson), 9. Penner (Westgarth).
Strely na bránku: 52:22. Brankári: Niemi (9. Niittymäki) – Quick. Vylúčení: 1:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 17 562 divákov
Hviezdy zápasu: Quick, Simmonds, Stoll (LA)

Hokejisti Los Angeles na chvíľu môžu ľahšie dýchať. V sérii so San Jose prehrávali 1:3 a čakal ich zápas na ľade hostí, no bravúrne zvládnutým úvodom a držaním výsledku vyhrali 3:1 a v play-off pokračujú ďalej. O sobotňajšom víťazstve rozhodli tromi gólmi v priebehu necelých deväť minút, keď sa postupne presadili Simmonds, Clifford a Penner a Niemi sa porúčal z bránky Sharks. Jeho nástupca Niittymäki síce v ďalšom priebehu neinkasoval, no domáci dokázali odpovedať len jedným gólom. Kings budú mať šancu potiahnuť sériu k siedmemu duelu v pondelok večer v Staples Center.

Radosť hviezd Washingtonu v podaní dua...
Sklamaní hráči NY Rangers.
Hráči NY Rangers upierajú pohľady na časomieru....
11 debata chyba