Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík: Musíme dať hlavy hore

Po ďalšej prehre New York Rangers s hokejistami Washingtonu v 1. kole play-off NHL prehrávajú Jazdci v sérii už 1:3 a majú pred sebou neľahkú úlohu. Na stredajšej prehre 3:4 po dvojnásobnom predĺžení má svoj podiel aj Marián Gáborík, ktorý nešťastným spôsobom prispel k víťaznému gólu z hokejky Chimeru. Napriek nepriaznivým okolnostiam je optimistom.

21.04.2011 16:15
Marián Gáborík Foto: ,
Marián Gáborík.
debata (4)

„Hovorili sme, že musíme hrať ako v poslednom zápase. Tlačiť sa do bránky, pred Neuvirtha. Aj sme to tak robili. Škoda chýb, ktoré sa zrodili v tretej tretine. Dali z toho góly a potom mali navrch. My sme mali šance v presilovkách i predĺžení, škoda, že to tam nepadlo,“ povedal vo videorozhovore Gáborík.

Rozhovor s Mariánom Gáboríkom

Jeho prvá veľká chvíľa v zápase prišla v 36. minúte, keď presným zásahom zvýšil na 2:0 pre domácich. Len sedem sekúnd nato sa z ďalšieho útoku presadil Dubinsky a hostia prehrávali rozdielom triedy.

„Mali sme všetko pod kontrolou. Lenže oni potom dali dva rýchle góly, ďalší v presilovke a zase sa šlo do predĺženia,“ pokračoval Gáborík. Prvé nič nevyriešilo, rozhodnutie padlo až v 13. minúte druhého a slovenský kanonier bol opäť pri tom. Tentoraz spôsobom, pre ktorý nemá čisté svedomie.

Víťazný gól Jasona Chimeru

„Bol to veľmi nešťastný gól. Skákavý puk pred bránkou som sa snažil hodiť do rohu. Trafil som Chimeru do brucha a on zasunul do práznej bránky,“ vrátil sa Gáborík k onej chvíli. Napriek celkovému nepriaznivému stavu je optimistom. „Bol som pri dvoch sériách, v ktorých sme prehrávali 1:3 a otočili sme to. Musíme dať hlavy hore,“ dodal.

4 debata chyba