Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V zámorí žiadajú pre Cháru dištanc. Nešťastná náhoda, obhajuje sa hráč

"Bola to nešťastná náhoda," obhajuje sa obranca Bostonu Zdeno Chára. Väčšina odborníkov a fanúšikov zámorskej hokejovej NHL však žiada pre slovenského reprezentanta dištanc.

09.03.2011 16:09 , aktualizované: 21:12
Max Pacioretty Foto:
Zranený Max Pacioretty.
debata (5)

Šestnásť sekúnd pred koncom druhej tretiny za stavu 4:0 pre Montreal narazil kapitán Bruins na mantinel domáceho Maxa Paciorettyho. Podobných stretov je v stretnutiach zámorskej ligy množstvo, mladý útočník Canadiens však mal smolu, že sa súboj odohral pri plexiskle, ktoré oddeľuje striedačky oboch mužstiev. Paci­oretty doň narazil hlavou a následne nekoordinovane padol na ľad. Päť minút ostal nehybne ležať. Z ľadu ho vyniesli na nosidlách a okamžite previezli do nemocnice.

Portál nhl.com v stredu večer informoval, že Pacioretty utrpel otras mozgu a má fraktúru štvrtého krčného stavca. Dobrá správa pre hráča je, že stavec zostal na svojom mieste.

„Bojovali sme o puk. Vedel som, že sme blízko striedačiek, no nemal som v úmysle naraziť ho do plexiskla. Všetko sa udialo rýchlo. Vždy hrám tvrdo do tela, ale nikdy som nechcel niekoho zraniť. Dúfam, že je v poriadku,“ povedal Chára zámorským novinárom a k prípadnej suspendácii dodal: „Musím si počkať, ako to dopadne. Opakujem však, podľa mňa šlo o nešťastnú náhodu.“

Zákrok Zdena Cháru na Maxa Paciorettyho

V zámorí sa už rozbehla debata, aký trest by mal Chára dostať. Spoluhráči i viacerí fanúšikovia Bostonu upozorňujú na to, že Chára nepatrí k zákerným hráčom a určite nemal v úmysle súpera zraniť. Ale aj medzi priaznivcami Bruins sú takí, čo považujú dodatočný trest za správne riešenie.

„Od malička som fanúšičkou Bruins a niekoľko rokov som hokej hrala. Chára možno nechcel súpera zraniť, ale podľa mňa dobre vedel, že protihráč vletí hlavou do plexiskla. Jeho výhovorky u mňa neobstoja. Klubu to síce ublíži, ale dúfam, že vedenie ligy sa ostro postaví voči takýmto zákrokom. Teším sa, že Pacioretty je v poriadku. Môže byť rád, že nemá zlomené stavce,“ napísala v diskusii na sbnation.com jedna z fanúšičiek Bruins.

„Kto niekedy hral hokej, musí vedieť, kde sú striedačky a kde plexisklo,“ zhoduje sa väčšina diskutujúcich na tsn.ca.

Tréner Montrealu Jacques Martin upozornil na rastúci počet nebezpečných zákrokov. „Situácia sa stále zhoršuje a vedenie súťaže musí reagovať,“ poznamenal Martin. „Keby sa to stalo hocikde inde na ľade, šlo by o obyčajné vylúčenie na dve minúty. Nikto nechce, aby sa stávali takéto veci. Zdeno určite nie je zákerný hráč,“ zastal sa svojho zverenca Claude Julien.

Zdeno Chára naráža na mantinel Maxa Paciorettyho. Foto: Reuters
Zdeno Chára, Max Pacioretty Zdeno Chára naráža na mantinel Maxa Paciorettyho.

Podľa redaktora tsn.ca Boba McKenzieho si Chára zaslúži dvojzápasový trest. „Ak faulujete súpera a ten sa pri tom zraní, dostanete päť minút a trest do konca zápasu. Ak nešlo o úmyselné zranenie protihráča, mal by hráč navyše dostať stop na dve stretnutia. Preto navrhujem dva zápasy. Ani viac, ani menej,“ vysvetlil McKenzie.

Zároveň dodal, že jeho riešenie neuspokojí ani jednu zo strán. Priaznivci Montrealu žiadajú dlhší dištanc a fanúšikovia Bostonu si myslia, že Chára by mal ostať bez trestu.

Zdeno Chára naráža na mantinel Maxa Paciorettyho.
Zdeno Chára naráža na mantinel Maxa Paciorettyho.
+5Zranený Max Pacioretty v opatere lekárov.
5 debata chyba