Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hetrikový hrdina Gáborík: Hádam nás tento triumf nakopne

Hlavnou postavou osemzápasového nočného programu v zámorskej NHL bol slovenský hokejista Marián Gáborík. Dvadsaťosemročný kanonier sa na víťazstve New Yorku Rangers v mestskom derby na ľade Islanders (6:5) podieľal hetrikom a jednou asistenciou. Za tento výkon ho oficiálny internetový portál súťaže označil za prvú hviezdu noci.

03.12.2010 15:32
Marián Gáborík Foto:
Marián Gáborík sa teší z gólu.
debata

Svoje galapredstavenie odštartoval Gáborík v 9. minúte asistenciou pri trefe Erika Christensena, ktorou otvoril strelecký účet divokého stretnutia. Prvý gól dal slovenský krídelník v prostrednej tretine za stavu 3:3, keď počas presilovky jazdcov si jeho prihrávku hokejkou zrazil do vlastnej siete útočník ostrovanov Zenon Konopka.

Na začiatku tretieho dejstva zvýšil Gáborík na 5:3, keď využil pas spoluhráča Seana Averyho od zadného mantinelu. Sľubný dvojgólový náskok hostia premrhali (už druhýkrát v zápase), no Gáborík im predsa len vystrieľal víťazstvo, keď v 55. minúte spracoval nahodenie od Christensena a šikovne zasunul puk povedľa domáceho brankára Ricka DiPietra.

„Sean výborne potiahol akciu a Erik vystrelil. Snažil som sa dostať k puku a zrazu sa mi uvoľnil priestor pred bránkou,“ opísal víťazný zásah hrdina stretnutia, ktorého citoval denník New York Daily News. Rangers tak vrátili úhlavnému rivalovi prehru 4:6 z úvodu ročníka. „Súper bol schopný niekoľkokrát nám odpovedať, no my máme Gabbyho…,“ poukázal Erik Christensen na osobnosť, ktorá zariadila výhru hostí.

Trénerovi Rangers Johnovi Tortorellovi sa vyplatil ťah, keď na ľavé krídlo prvého útoku s Gáboríkom a Christensenom zaradil Seana Averyho. Kontroverzný hráč, ktorý v elitnej formácii nahradil nevýrazného Rusa Alexandra Frolova, zažiaril troma asistenciami. Avery si spoluprácu s Gáboríkom nevedel vynachváliť. „Gabby sa dokáže výborne uvoľniť a vtedy je veľmi jednoduché prihrať mu puk. Je to jeden z najlepších kanonierov na svete. Bola to pre mňa veľká zábava hrať v útoku s hráčom takéhoto kalibru,“ povedal Avery pre nhl.com.

Gáborík zaznamenal svoj 12. hetrik v kariére, druhý v tejto sezóne. Potreboval k nemu osem striel, okrem toho si v dueli s Islanders pripísal počas vyše 20 odohratých minút aj tri plusové body. Jazdci v posledných dueloch striedali výhry s prehrami, slovenský ostrostrelec dúfa, že posledné víťazstvo pomôže celému tímu. „Verím, že to bude pre nás dobrý odrazový mostík do ďalších zápasov. Súperom však nesmieme dať toľko priestoru, ako v druhej a tretej tretine duelu s Islanders,“ dodal trenčiansky odchovanec, ktorý v 14 tohtosezónnych vystúpeniach nazbieral dokopy 15 bodov za 8 gólov a 7 asistencií. Odvetný súboj je na programe v noci na sobotu, keď Rangers privítajú „ostrovanov“ v domácej hale Madison Square Garden.

debata chyba