Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Niekedy sa musím veľmi ovládať, niekedy bitku vyvolám, vraví Chára

Hokejisti Bostonu prehrali tri z ostatných štyroch zápasov v NHL a ich kapitán Zdeno Chára bol po zápase v Atlante (1:4 z pohľadu Bruins) smutný. "Nekorčuľujeme, nedávame si presné prihrávky," hneval sa 33-ročný obranca.

30.11.2010 05:59
Chris Neil, Zdeno Chára Foto:
Chris Neil v potýčke so Zdenom Chárom.
debata

Bola Atlanta pre Boston príliš ťažkým sústom?
Skôr my sme boli pre Atlantu veľmi slabým súperom. Tak to zvyčajne dopadne, keď nehráme svoj štýl. Nezachytili sme úvod zápasu, domáci vyvinuli na nás obrovský tlak a už v prvej tretine nám ušli o tri góly.

Je v Bostone spokojnosť s prvou štvrtinou základnej časti?
Keby ste sa ma to spýtali pred dvoma týždňami, odvetil by som – áno. Ale odvtedy nehráme dobre, prepadli sme sa trošku aj v tabuľke, takže momentálne hovorím: asi nie.

V čom by sa Bruins mali zlepšiť?
Momentálne asi vo všetkom. Nekorčuľujeme, nedávame si presné prihrávky. V takýchto chvíľach, keď mužstvo prežíva hernú krízu a nič mu nejde, netreba vymýšľať. Musíme sa vrátiť k jednoduchému hokeju a nájsť opäť svoju krajšiu tvár.

Sezónu ste začali dvoma zápasmi v Prahe. Nepociťovali ste po návrate únavu pre časový posun?
Nie. Po návrate z Európy sme asi šesť-sedem dní nehrali, takže sme mali dosť času na aklimatizáciu.

Pred zápasom na Floride minulý týždeň mužstvo absolvovalo intenzívnejší tréning než zvyčajne. Akú formu prípravy na zápas preferujete?
Mne je to úplne jedno. Niekedy je dobrý voľnejší tréning, inokedy intenzívnejší. Som zvyknutý na obe formy. Na náročnú sezónu som sa dobre pripravil v lete.

V zápase hviezd NHL nebudú hrať proti sebe tímy Východnej a Západnej konferencie, ale mužstvá poskladajú kapitáni. Čo hovoríte na túto novinku?
Je to niečo nové a mohlo by to zaujať hráčov i fanúšikov. Myslím, že to bol dobrý ťah.

Koho by ste si ako kapitán vybrali do tímu?
Určite by som si rád zahral s Nickom Lidströmom. Vždy som ho obdivoval, aký je pán hokejista i človek. Zahrať si s ním v jednom tíme, hoci len v zápase hviezd, by bolo pre mňa veľkou cťou a nezabudnuteľným zážitkom.

Nedávno ste sa dostali do konfliktu s bitkárom Ottawy Chrisom Neilom, pri ktorom ste sa pokĺzli. Čo pre vás býva impulzom na pästný súboj?
V tomto konkrétnom prípade išlo o odvetu. Chris v predchádzajúcom vzájomnom zápase napadol nášho hráča, ktorý sa nezvykne biť. To sa nerobí, je to nešportové. Škoda, že tá bitka nedopadla z mojej strany lepšie, ale stáva sa, že človek stratí rovnováhu a pošmykne sa. Na výsledku bitky však až tak nezáleží. Dôležité je dať súperovi najavo, že náš tím také veci nebude tolerovať.

Musíte sa v zápase často ovládať, aby ste sa nedali k bitke vyprovokovať?
Niekedy sa musím veľmi ovládať, niekedy bitku vyvolám. Záleží od okolností, situácie, ako sa vyvíja zápas. Treba mať na to cit.

Za basketbalový tím NBA Boston Celtics hrá v tejto sezóne aj legenda Shaq O'Neal. Kedysi ste sa s ním stretli a venovali ste mu dres. Spomínate si?
Samozrejme. Bohužiaľ, v tejto sezóne som ešte nemal možnosť ho vidieť. Keď hráme doma, Celtics majú zápas vonku a naopak. Keď sa bude dať, určite by som sa s ním ešte rád stretol.

Patrite k ambasádorom charitatívneho projektu Right to play. Chystáte v blízkej budúcnosti v tejto súvislosti nejaké aktivity?
Najbližšie akcia sa uskutoční pred Vianocami. Charitatívny motív budú mať zápasy 18.a 20. decembra, hráči venujú peniaze na základe toho, koľko strávia na ľade minút. V lete budúceho roka sa potom uskutoční ďalší výjazd do Afriky, kde sa prostriedky odovzdajú deťom, ktoré potrebujú pomoc.

debata chyba